Matchplay kampioenschappen 2018 een prooi voor Koen van Bijsterveldt en Jolande Broekhof

Datum : 31-07-2018

Twee weken geleden was het zover. Na een vol kwalificatie weekend gingen de finales van de matchplay clubkampioenschappen van start!

Dit jaar hebben we voor het eerst een nieuw format ingezet. Matchplay kampioenschappen voor alle handicap-categorieën.  Uiteraard gaat het om de Algemene titels, maar ook andere leden die normaal niet mee konden doen, hebben zich gemeten met hun eigen handicap genoten. Ruim honderd en tien deelnemers tijdens deze eerste editie. Tijdens het kwalificatieweekend werden vanuit de actuele handicap wedstrijden gespeeld in poules. Er waren vele verrassingen maar vooral ook veel gezelligheid.

Op 14 en 15 juli was het dan zover. Alle deelnemers hadden zich gekwalificeerd voor de verschillende klassen. Het Finaleweekend!

Er werd fanatiek gestreden voor de clubkampioenschap titels. Helaas kende het nieuwe format na de eerste finale ochtend ronde wel wat kinderziektes. Vanwege de vele wedstrijden met verschillende tijdsduren, problemen met de doorplanning ontstond er een klein beetje chaos bij het doorstarten en plannen. Alle goede bedoelingen ten spijt, zorgde dit voor vertraging en begrijpelijke irritaties hier en daar.  Hieruit wordt natuurlijk lering getrokken voor het volgend jaar. Kijken we door het hele evenement heen zien we natuurlijk vele positieve kanten. Het was een echt lust voor het oog om het fanatisme bij een ieder te zien, om één van de ereprijzen te kunnen winnen.  Eindelijk hadden we een vol terras tijdens de prijsuitreiking en konden vele leden de prachtige speech horen van de winnaar bij de mannen Koen van Bijsterveldt. Hij memoreerde niet alleen aan zijn verrassende en knappe overwinning, maar stond ook terecht stil bij zijn coach,  wijlen Jan van Oosbree,  waaraan hij deze overwinning op droeg. Bij de dames was na een reuze spannende finale Jolande Broekhof de uiteindelijke winnares. Twee terechte clubkampioenen! De senior kampioenen kwamen uit de topklasse en 1e klasse heren. De hoogste gekwalificeerde senioren hebben deze prijzen gewonnen. Bij de heren was dit Diederik den Hollander en bij de dames Colette van Orden.  Zoals aangegeven gaan wij goed evalueren wat nog beter kan en moet, en nemen wij uiteraard gegeven suggesties hierover mee. Nu op naar de strokeplay kampioenschappen in september!

Klik hier voor de foto's https://www.hgcgolf.nl/vereniging/fotogalerij/item/9/matchplay-kampioenschappen-2018

Hieronder een totale lijst met de Top 5 per klasse!

uitslag matchplay kampioenschappen.pdf



Terug naar het overzicht