Bedrijvencompetitie  

Inschrijving

De Business Club Bedrijvencompetitie wordt gespeeld op de 2e dinsdag van de maand en is toegankelijk voor alle Business Club Members van de Haarlemmermeersche Golfclub.

Uiterlijk twee weken voor aanvang van de competitiedagen, ontvangt men een uitnodiging voor deelname aan de competitiewedstrijd.

Teams

Elk bedrijf kan maximaal 2 personen afvaardigen. Getracht wordt om zoveel mogelijk 4-ballen te laten starten. Afhankelijk van het aantal deelnemers en tijdstip kan de wedstrijdleiding beslissen om 2- of 3-ballen te laten starten. Het spelen met verschillende personen wordt zo veel mogelijk gestimuleerd. De gemiddelde teamscore telt voor het klassement. Daarnaast zijn er dagprijzen (voor de beste spelers), neary's en longest drives te verdienen.

Spelvorm

De spelvorm is 18 holes individueel stableford, spelend vanaf de Medaltees. Indien op een hole geen wedstrijdpunten meer kunnen worden gescored, dient de bal te worden opgenomen, waarna men weer verder speelt vanaf de volgende hole.

Handicap

Men krijgt 90% van de Playing Handicap als handicapslagen mee. Maximale Playing Handicap is 36. Scores tellen max. tot en met 42 stableford punten voor het dag- en dus ook voor het seizoensklassement (>42 =42).

Bij non-handicappers geldt dat scores boven de 36 punten bij vervolgwedstrijden volledig in mindering worden gebracht op de aangenomen speelhandicap.

Qualifying kaart

De wedstrijdleiding verstrekt een scorekaart. De speler is verantwoordelijk voor het invullen van de juiste handicap en het volledig invullen van de kaart (stablefordpunten). Indien men een Qualifying ronde wil spelen, kan op de gebruikelijke wijze een scorekaart tot een qualifying kaart worden gemaakt.

Einduitslag

De scorekaarten dienen binnen 15 minuten na binnenkomst, vóór het douchen, mede ondertekend door de marker, ingeleverd te worden bij de Wedstrijdleiding.
Bij deelname van 12 of meer bedrijven zijn competitiepunten te verdienen. Bij gelijk eindigen wint de laagste handicap. Bij gelijke handicaps wordt gekeken naar het resultaat van de laatste 6, laatste 3 en laatste hole. Wanneer ook dat gelijk is, beslist het lot.

Bekendmaking en huldiging van de seizoenswinnaar is tijdens de HGC Business Club Finaledag, die in september plaatsvindt.

Diner

Na afloop van de wedstrijd kunnen de deelnemers gebruik maken van een gezamenlijk diner. Voorafgaand aan de wedstrijd worden diverse gerechten van de chef aangeboden, waaruit een keuze kan worden gemaakt.