Handicarts & Buggies

De Haarlemmermeersche Golfclub heeft de beschikking over 15 handicarts. De handicarts hebben een nummer en deze is op de sleutel terug te vinden. Wij verzoeken u vriendelijk de handicart met het nummer te gebruiken, die u door de caddiemaster is toegewezen. De sleutels voor de handicart en de loods zijn verkrijgbaar bij de caddiemaster waar u tevens uw eigen bijdrage kunt voldoen.
Indien u een starttijd voor 08.00 uur heeft geboekt, dient u de dag van te voren nog even contact op te nemen met de caddiemaster om te vragen welk nummer handicart u is toegewezen en waar men de sleutel voor u zal ophangen.

Indien u de handicart na sluitingstijd van de caddiemaster weer terug brengt, dient u de sleutel in het restaurant af te geven.

Het is ten strengste verboden de sleutels mee naar huis te nemen.

Tarieven Stichting Handicart:

Gebruikerstarief per ronde    
1 minder valide met gebruikskaart   €   4,50
2 minder validen met gebruikerskaart samen 1 kar   €   9,00
1 valide + 1 minder valide samen 1 kar   € 13,50
     
Gebruikerstarief derden    
Validen per kar   €  25,00
Wedstrijd/evenementen  

€  60,00

 

Belangrijke gedragsregels:

Betaal- en gedragsregels bij het gebruik van een handicart op onze baan:

Houders van een handicartpas:

  • Laten aan de balie altijd ongevraagd hun handicartpas zien
  • Betalen voor het gebruik € 4,50
  • Een bijrijder én handicartgebruiker betaalt ook € 4,50
  • Een bijrijder die geen lid van de Stichting is, betaalt € 9,00

Niet-houders van een handicartpas:

  • Kunnen zelf geen gebruik van een handicart. Maar uiteraard wel van een reguliere buggy, die zij aan de balie afrekenen.

De handicartgebruiker/ster haalt zelf de handicart uit de loods en plaatst hem na zijn ronde daar ook weer terug. De handicart dient direct weer aangesloten te worden op de stroomkabel om op te laden. De sleutels dienen zo snel mogelijk weer bij de receptie/caddiemaster te worden ingeleverd.

De gebruiker die de laatste handicart in de loods terugzet, is verantwoordelijk voor het afsluiten van de roldeur. Bij twijfel of men de laatste handicartgebruiker van de dag is, altijd de loods afsluiten.

Handicarts moeten leeg en schoon worden teruggezet. Beschadigingen of andere bijzonderheden moeten altijd worden gemeld.

Voor handicartgebruikers zonder gebruikerspas gelden dezelfde regels. Pashouders hebben bij het reserveren voorrang op gebruikers zonder pas.

Bij aanmelding dient men de gebruikerskaart te kunnen overleggen.

Bij natte weersomstandigheden kan het gebruik van handicarts beperkt worden.

Raadpleeg daarom eerst de website of informeer bij de caddiemaster.

De handicarts zijn voorzien van een GPS systeem dat er voor zorgt dat u niet meer op plaatsen in de baan kunt rijden die beschermd worden door het GPS systeem. Deze plaatsen zijn:

  • De voorgreen, de green en rondom de green
  • De tee
  • Plaatsen die ingezaaid zijn
  • Tussen bomen en struiken
  • Daar waar water op de baan staat.

Genoemde prijzen zijn in Euro en incl. 21% BTW

Stichting Handicart

Belangrijke gegevens:

Sandra Schaaper   023 5589001
Stichting Handicart   handicart.nl
Donateur worden   handicart.nl/form-donate.asp
Digitaal handicartpas aanvragen   handicart.nl/form-user.asp

 

Informatief

Doelstelling van de Stichting Handicart is tijdelijk of permanent minder valide golfspelers in staat te stellen het golfspel te blijven uitoefenen tegen een zeer geringe vergoeding. Daartoe dient hij/zij wel in het bezit te zijn van een geldige gebruikerspas. Voor duizenden onder ons is de handicart een uitkomst. Zij zouden niet of nauwelijks kunnen golfen als deze handicarts er niet waren.

Mede dankzij een formidabele opbrengst van de handicartwedstrijd beschikken we momenteel over 15 handicarts. En dat willen we natuurlijk graag zo houden en als het kan uitbreiden!

Neem ook een kijkje op de website van Stichting Handicart, dan kunt u zich tevens registreren.

 

Eigen vervoer op de baan (buggy, scooter, step, etc.):

De buggies van de stichting Handicart kennen een snelheidsbegrenzing en een gebiedsbegrenzing, daarnaast zijn deze verzekerd. Dit ter bescherming van de spelers en de baan. Het is daarom verboden om van eigen vervoer gebruik te maken op de golfbaan. Het bestuur maakt geen uitzonderingen! Behalve voor houders van een EDGA pas, die na verkregen toestemming van de Caddiemaster de baan in mogen met een aan hun invaliditeit aangepast voertuig. Bij overtreding zal de marshal de speler vragen via de kortste weg de baan te verlaten en volgt melding aan het bestuur van overtreding van dit reglement.