Informatie

De Haarlemmermeersche Golfclub is een actieve, gezellige golfvereniging met maximaal 1.300 leden en maximaal 130 jeugdleden. Wij vinden het belangrijk dat jeugdleden het naar de zin hebben! En de enthousiaste pro’s zorgen ervoor dat ze zich kunnen ontwikkelen in de golfsport. Onze vereniging voorziet in jeugdtrainingen, jeugdwedstrijden en NGF jeugdcompetitie. Met een compleet jeugdprogramma, clubwedstrijden voor alle speelsterktes en ook gezelligheidswedstrijden, heeft de vereniging voor elke speler van elk niveau veel te bieden. 

Activiteiten

Naast de NGF jeugdcompetitie organiseren we voor de jeugd ook qualifying Maandbeker wedstrijden en verschillende fun-wedstrijden, zoals Texas Scramble wedstrijden, de NGF Familiedag en in de zomer een toffe jeugddag waarbij we spelen op een andere club. Ook organiseren we voor jeugdleden én niet-leden enkele wedstrijden, zodat de laatste groep kan kennismaken met de gezellige clubactiviteiten. En tijdens de zomervakantie organiseert onze golfprofessional Sven Kitseroo gezellige golfkampen voor jeugdleden én niet-leden.  

NGF Jeugdcompetitie

Wij hebben 3 teams in de 36 holes jeugdcompetitie en 2 teams in de 18 holes jeugdcompetitie. Het eerste team speelt in de hoofdklasse. Alle jeugdleden die competitie spelen, trainen op zondag samen onder leiding van een onze golfprofessional Roberto Schuit.  

Trainingen

Gedurende het hele jaar, met uitzondering van de vakantieperiodes, worden verschillende soorten lessen gegeven en trainingen verzorgd. Afhankelijk van het spelniveau en de leeftijd, wordt elk jeugdlid door de pro ingedeeld in een trainingsgroep. Hierbij kijken we niet alleen naar het speltechnisch niveau, maar ook naar motivatie, hoeveel tijd er aan golf besteed kan worden, andere sporten etc. Op elk niveau kan een jeugdspeler met zijn/haar golfsport bezig zijn. Periodiek bekijken we de vorderingen, wat kan leiden tot plaatsing in een andere trainingsgroep. Onze golfprofessionals werken met het TPI-programma voor de jeugd en zijn PGA Holland gecertificeerd, TPI golfprofessional gecertificeerd en tevens TPI gecertificeerde junior coaches. De golfprofessional brengt de leskosten in rekening bij de ouders. De aparte 'NGF-competitietraining' wordt gedeeltelijk door de HGC gesubsidieerd.


Links