Golfbaan

Hartelijk welkom bij de Haarlemmermeersche Golfbaan! Onze club ligt midden in het historische landschap van Haarlemmermeer, tussen drie belangrijke ijkpunten van de Randstad, Haarlem, Schiphol en Hoofddorp, in.

Het gewonnen polderland, het industriële erfgoed van de gemalen die het Haarlemmermeer hebben drooggemalen en het Unesco Werelderfgoed van de Stelling van Amsterdam komen tezamen op onze golfbaan. Samen met de kwaliteit van de golfbaan en onze gastvrijheid zijn dit de ingrediënten voor een prachtige golf-ervaring!

De 27-holes wedstrijdbaan, met de lussen Cruquius, Leeghwater en Lynden, vernoemd naar de historische gemalen, is een uitdaging voor golfers van alle niveaus waarbij speelkwaliteit en uitdaging de pijlers van ons beleid zijn.

Naast de drie wedstrijdlussen beschikt de Haarlemmermeersche ook over de zeer uitdagende, recent compleet opnieuw aangelegde en verlichte, 9 holes Par-3 Bolstra-baan, een grote verlichte driving range met 48 afslagplaatsen, waarvan 32 overdekt en drie prachtige, eveneens verlichte, short game areas voor al uw korte spel training.

Golf Environment Organization (GEO)

De Haarlemmermeersche Golfclub is één van de 64 golfbanen in Nederland die de certificeringstraject heeft afgerond voor het wereldwijd erkend GEO-Certificaat (Golf Environment Organization). Het GEO certificaat wordt uitgereikt na het succesvol doorlopen van een internationale certificering audit voor het “Committed to Green” programma dat is ontwikkeld met steun van de Europese Commissie.

Na de uitreiking van het certificaat in 2018 dient er elke 3 jaar een her-audit plaats te vinden. Voor de Haarlemmermeersche betekent dit dat er tussen nu een 2021 in toenemende mate gewerkt gaat worden aan structureel ecologisch en natuurverantwoordelijk beleid.

Het GEO-certificaat staat voor een verantwoorde omgang met natuur en milieu en is een keurmerk voor natuurvriendelijk en milieubewust onderhoud. Zonder de enorme en continue inzet van de baancommissie en de greenkeepers is (her-)certificering niet haalbaar. Voor de komende jaren heeft de club doelstellingen geformuleerd om ook de volgende audit weer succesvol te zijn.