Haarlemmermeersche wint Stern Birdieklassement!!

Datum : 03-12-2017

De Golfclub heeft in 2017 een Birdie-klassement gewonnen en kreeg als prijs € 1.000,00 van het bedrijf Stern om te besteden aan de vogels op ons terrein.
We hebben een groot aantal nieuwe nestkasten gekocht en deze door de baan opgehangen. We hebben geprobeerd ze zo op te hangen dat ze de vogels voldoende rust geven maar ook zodanig dat ze wel zichtbaar zijn voor de golfers.

Rechts van de afslag van hole 4 van de Leeghwater hebben we 5 spreeuwenkasten gehangen. Spreeuwen broeden vaak in groepsverband. En spreeuwen halen emelten uit de grond zonder de fairway te beschadigen, in tegenstelling tot kraaien die er maar een janboel van maken en de fairway ernstig beschadigen. Bij het schoonmaken van de kasten bleken er in vrijwel alle kasten gebroed te zijn, zowel door mezen als door spechten.

Er hangen ook 2 bosuilenkasten, 1 achter de green van 5 Leeghwater en 1 achter de afslagplaats van Bolstra 4. Bosuilen broeden vaak al in februari. We zullen erop letten of de kasten volgende maand weer bezet zijn. (2 jaar terug was de kast bezet, helaas zijn de eieren niet uitgekomen).

Een nieuwe ontwikkeling landelijk is het project: “Committed To Birds” door de NGF in gang gezet. Het vogelvriendelijk maken van de baan is een proces en vereist een planmatige aanpak. Bij elke ingreep en onderhoud ontstaan kansen en kan men stilstaan bij de beste keuze voor vogels. Net als bij GEO certificering gaat het bij Commited To Birds om een gemeenschappelijk belang: optimale bespeelbaarheid en een hoge natuurwaarde van de baan.

We willen op onze baan kijken hoe we dit vorm kunnen geven en starten met een broedvogeltelling in het voorjaar.

Dolf en Lex Pull




Terug naar het overzicht