Damiano Bergmans wint Haarlemmermeersche Jeugd Open 2019

Datum : 03-06-2019

Donderdag 30 mei 2019, op de voor ons vertrouwde Hemelvaartsdag mochten we van start met de 9e editie van het Haarlemmermeersche Jeugd open. De dag is mede dankzij onze vrijwilligers, greenkeepers, sponsoren;  LeiMac, 10ty creative, Atelier aan de Drecht, Boelebouw en ons barpersoneel weer geslaagd tot een einde gebracht.

Al om 5.00 uur waren de greenkeepers in de weer om de baan gereed te maken voor de 90 deelenemers die op de baan gingen strijden voor de prijzen.

In categorie 1 werd goed gescoord, zowel Damiano Bergmans als Bart Ebens kwamen na 18 holes met een score van level par binnen. Hugo Groothuis had met een score van +2 tussentijds de 3e plaats in handen.  Om 14:20 gingen 10 spelers de baan in in de strijd om de Henk Alphenaar bokaal. Deze bleef lang spannend, Justin Doerga kwam met een overall score van +5 als eerste binnen, maar helaas voor hem hadden zowel Damiano als Bart andere plannen. Deze hadden aan 27 holes niet genoeg om de strijd te beslissen. De 1e play off hole (28e hole) bracht direct wel een winnaar. Damniano Bergmans mag daardoor zijn naam laten vereeuwigen op de Henk Alphenaar Bokaal.

In categorie 2 werd erg goed gescoord. Van de 38 deelnemers hadden er maar liefst 10 een handicap verlaging. In de stableford wedstrijd werd de derde plek gedeeld door Sven Buis (van de Haarlemmermeersche Golf Club) en Marcel Sutedja met 40 stablefordpunten. Amber van der Ark pakte de 2e plek met 41 stableford punten en met een voorsprong van maar liefst 5 punten won Floor Lieverse categorie 2. . De Beste Bruto in categorie 2 was voor Marcel Sutedja met een score van 84 (+11). 

 



Terug naar het overzicht