Senior Open op de Haarlemmermeersche

Op donderdag 6 juni jl. werd het derde Senior Open op de Haarlemmermeersche gespeeld. Veel vertrouwde gezichten van buiten af en ook een behoorlijk aantal Haarlemmermeersche leden hadden zich aangemeld voor dit gezellige strokeplay toernooi. 41 mannen en 31 vrouwen gingen van start op een baan die in een fantastische conditie verkeerde. Zelfs spelers van ‘beroemde’ banen uit de omgeving waren verrast over de kwaliteit van onze greens.

De shotgun start is een prima formule voor deze senioren wedstrijd. Samen uit, samen thuis. Op die manier is het zowel vooraf als na afloop altijd een gezellige drukte in het clubhuis en op het terras. Onder de bezielende wedstrijdleiding van Ans Bodegom en Jos Schrama werd om 11.30 u afgeslagen. Onze ‘eigen’ referees stonden zoals altijd op tactische plekken in de baan opgesteld om de voortgang te bewaken en te helpen bij eventuele problemen. Ze hoefden nauwelijks in actie te komen want blijkbaar zijn ook de senioren uitstekend op de hoogte van de regelveranderingen. Het heerlijke weer zorgde er voor, naast uiteraard de golfcapaciteiten van de deelnemers, dat de resultaten heel behoorlijk waren.

Winnaar bij de heren werd Frank Duivenvoorden (H’meersche) die met 73 slagen bruto een fantastische ronde speelde. Tweede werd William Remeeus (Grevelingenhout) met 76 slagen, gevolgd door Willem Voogt (Amsterdamsche),  die met 78 slagen tevens de beste Super Senior werd. Een apart klassement voor spelers van 65 jaar en ouder. Bij de dames ging de eerste plaats naar Carola Vidor (Oude Maas) met 81 slagen. Zij werd tevens beste Super Senior bij de dames. Caroline van Bruggen (H’meersche) en Joke Greve (H’meersche) werden tweede en derde met respectievelijk 85 en 86 slagen. Proficiat allemaal!

De inmiddels bekende, uitgebreide barbecue zorgde, samen met muziek die paste bij de leeftijd van dit gezelschap, voor een swingend terras. Er werd gedanst, gepraat, gelachen, gedronken en gegeten. Een gezellige afsluiting die veel deelnemers nu al liet informeren naar de datum van volgend jaar! Het Haarlemmermeersche Senior Open staat op de kaart.