Dooi en golf

Datum : 15-02-2021

Wat hebben wij mogen genieten van een van de mooiste schaats- en wandelweekenden van de afgelopen jaren. Weer naar hartenlust kunnen schaatsen op natuurijs, was ongekend en een zeer welkome troost voor het niet kunnen golfen.

Helaas heeft de dooi inmiddels flink ingezet en is het afgelopen met de ijspret. Sneeuw weg betekent niet dat er gelijk weer kan worden gegolft. Er is nu sprake van opdooi: doordat het dooiwater niet weg kan zakken door de ondoorlatende bevroren ondergrond, gaat de bovenlaag verweken. De bovenste laag grond drijft als het ware op de nog bevroren onderlaag, waardoor de toplaag compleet kapot kan worden gelopen.

Ook de driving range is in verband met opdooi onbegaanbaar. Er kunnen daarom geen ballen worden gereden. De driving range ballen die nog voorradig zijn, zijn gereserveerd voor golflessen en golftrainingen.

Alle golfbanen, oefengreens en de driving range zijn dan ook tot nader bericht gesloten. De driving range is alleen toegankelijk voor onze golfprofessionals en hun lesklanten.

Vanaf morgen, dinsdag 16 februari, is de Caddiemaster in de ochtenduren wel weer aanwezig en telefonisch bereikbaar. De Take Away is alleen geopend voor het afhalen van maaltijden. Raadpleeg de website voor de menu’s van deze week.

Voor de komende dagen, in ieder geval tot en met donderdag, wordt veel regen voorspeld. Dit is ongunstig voor onze golfbanen. Het goede nieuws is dat de temperatuur omhoogschiet en het er voor het komend weekend wel beter uitziet. Droog en lenteachtig.

Zodra de baanomstandigheden het toelaten gaan wij weer, al dan niet beperkt, open. Wij zullen u op de website en in de app op de hoogte houden van de actuele baansituatie.

Wij staan te trappelen om onze leden en gasten weer te mogen begroeten.

HGC-team.Terug naar het overzicht