Mixed Invitational 11 augustus

Datum : 14-08-2019

Na de zware zomerstorm van afgelopen zaterdag stond er zondag 11 augustus tijdens de Mixed Invitational wedstrijd nog wel een onstuimige wind, maar was het op en paar druppeltjes na heerlijk golfweer. De flinke hoeveelheden regen van de afgelopen dagen hebben onze mooie baan vooral veel goed gedaan. Totaal 40 koppels bonden vanaf 12 uur met een Gunshotstart op Leeghwater - Lynden met elkaar in een Greensome de strijd aan. De meest koppels bestonden uit een lid met een invité van het andere geslacht en iedereen werd getrakteerd op niet alleen onze prachtige baan, maar ook op het inmiddels befaamde ‘Fruits de Mer’ buffet van De Drie Gemalen met oesters vooraf!

Wij werden verrast door een tweetal fanatieke supporters op respectabele leeftijd: de 91 jarige Loek Staleman-Tjaden kwam samen met haar 87 jarige zuster Ans Flach-Tjaden haar beide dochters (Anneke de Vries & Yvonne Krol) en haar schoonzoons (Wouter de Vries & Gerard Krol) aanmoedigen. Beide dames hebben tot ca. 10 jaar geleden zelf veel plezier beleefd aan de golfsport en golfden beiden ruim 30 jaar op Spaarnwoude. Wij hebben ze tot grote verrassing van hun dochters en schoonzoons meegenomen in de baan om hun verrichtingen van dichtbij te kunnen aanschouwen!

Dat de strijd van alle Mixed Invitational koppels op het scherpst van de snede werd uitgevochten bewijzen wel de foto’s die wij uit de baan ontvingen: de Greensome partner van Jos Ypes, Ronald Gladon, sloeg met gevaar voor een nat pak hun bal uit de rand van de waterhindernis!

En Jan van Leeuwen wilde graag een birdie maken op holes 6, wat natuurlijk geen makkelijke opgave is; alleen nam hij dit wel erg letterlijk, want met zijn drive raakte hij een jonge meeuw, die niets vermoedend over de fairway vloog. Na een beetje dizzy (samen met Jan´s bal) op de grond te zijn beland, was het beestje even ‘de weg kwijt’ en liet het zich zelfs aaien door Jan! Gelukkig mankeerde de jonge meeuw niets en heeft Jan hem op een beschut plekje tussen de bomen kunnen zetten, zodat hij rustig op adem kon komen.

De forse wind speelde iedereen parten, want echte monsterscores bleven uit. Eervolle vermelding verdienen Frank Duivenvoorden en Marijke Brokmann, die samen 5 boven de baan speelden (goed voor een 4e plaats en 36 Stablefordpt.).

De prijswinnaars hadden allen 37 Stableford punten en dan worden de scores op de laatste 9 holes vergeleken (in dit geval de scores op Lynden). Hier stak de nummer 1 met kop en schouders boven de rest uit, want met 23 Stableford punten op Lynden waren zij de nummer 2 met 16 pt. en de nummer 3 (tevens de titelverdedigers) met 15 pt. ruimschoots de baas!

1e prijs: Simone Heinz & Frans van Buggenum                   37 pt. (23 pt. op Lynden)

2e prijs: Jaap Buddingh & Marga Boelhouwer                    37 pt. (16 pt. op Lynden)

3e prijs: Noud & Lili Wijers                                                         37 pt. (15 pt. op Lynden)

Neary’s: Leeghwater holes 8: Lily Wijers Lynden hole 8: Frans van Buggenum

Ondanks de mooie prijzen die zij wonnen had eigenlijk iedereen ‘prijs’, want Paul Grimbergen, Chefkok Roel en het hele team van De Drie Gemalen zorgden er weer voor dat iedereen nu al uitkijkt naar het heerlijke ‘Fruits de Mer’ buffet van volgend jaar!

Dankzij de inspanningen van Hannie de Gids werden dan ook alle medewerkers van De Drie Gemalen onder luid applaus hartelijk bedankt voor hun geweldige inzet om deze dag tot een succes te maken!

 

De WeCo

Klik hier voor de foto'sTerug naar het overzicht