Officiële Opening Bolstra-baan 16 mei 2019

Datum : 17-05-2019

Na maanden van voorbereiding, een droog zomerseizoen met weinig groei, was het gisteren zover: de volledig nieuw aangelegde Par-3 Bolstra baan is officieel geopend. Onder begeleiding van de vrolijke muziek van de ‘Feesttoeters’ uit Sassenheim begaven de aanwezige gasten, leden en spelers zich naar de ‘versierde’ 1e tee van de Bolstra. Voorzitter Willem de Vries heette de aanwezigen van harte welkom. Speciaal de Commissaris van de Koning, de heer Arthur van Dijk, die de openingshandeling zal verrichten. Maar eerst bedankte de voorzitter de initiatiefnemers, het vorige bestuur van de club, in het bijzonder Paul Hillen en de Baancommissie die samen met de baan architect Alan Rijks de plannen hebben uitgewerkt en vormgegeven. Vervolgens HGM/greenkeeping die onder leiding van Nicky Skinner de werkzaamheden hebben verricht om te komen tot dit prachtige resultaat.

Vervolgens ging Willem in op een stukje historie van de baan, die in 1987 is aangelegd op initiatief van Flip Fluitman, de founder van onze club. Op 1 september 1988 is toen de Bolstra baan in gebruik genomen, genoemd naar Melchior Bolstra, die samen met Nicolaas Cruquius de plannen voor de droogmaking van het Haarlemmermeer heeft ontwikkeld. Terugblikkend op het renovatie-traject meldde Willem dat de plannen daartoe zijn uitgewerkt in 2015. Na renovatie van de drie wedstrijdlussen was het oefencentrum, driving range en Bolstra aan de beurt. Na goedkeuring in de Algemene Ledenvergadering van november 2017 zijn in februari van 2018 de werkzaamheden gestart. Door de warme droge zomer kon de geplande heropening in oktober vorig jaar geen doorgang vinden. 30 April jl. was de ‘ingebruikname’ wedstrijd op de nieuwe baan met de ‘initiatiefnemers’, het oude en nieuwe bestuur, de Baancommissie, de Golfprofessionals en de greenkeepers die het geheel gerealiseerd hebben. Vanaf de volgende dag konden leden en gasten van de nieuwe Bolstra gebruikmaken.  

Commissaris van de Koning de heer Arthur van Dijk voelde zich duidelijk ‘thuis’ op onze club. Hij meldde dat hij, woonachtig in de Haarlemmermeer, indertijd les heeft gehad van Wouter Voskamp, Golfprofessional op onze club, en hier ook zijn GVB heeft gehaald. Drukke werkzaamheden weerhouden hem op dit moment ervan om actief golf te spelen. Dat neemt niet weg dat hij in de afgelopen jaren, ook als voormalig wethouder van de Gemeente Haarlemmermeer, de ontwikkelingen bij de Haarlemmermeersche Golfclub van nabij heeft gevolgd. Vanaf de oorspronkelijke aanleg – moeten we wel een golfcomplex in de Haarlemmermeer willen ? – tot nu toe. Van een sport/vereniging waar indertijd wachtlijsten golden tot de veranderingen in de crisistijd. De golfwereld verkeerde in zwaar weer. Ondanks dat heeft de Haarlemmermeersche Golfclub altijd vooruit gekeken en geïnvesteerd. Met als resultaat een complex dat voorbereid is op de toekomst met een oefencentrum, driving range en par-3 oefenbaan, met Led-verlichting zodat ook na het werk nog gespeeld kan worden. Met het slaan van een ‘Bolstra’ bal van de 1e tee naar de green opende Arthur de nieuwe baan.

De deelnemers aan de ‘Jong en Oud’ wedstrijd, leden van onze club gevraagd door de jeugd-, dames en seniorencommissies, verspreidden zich naar de hun toegewezen holes voor de Texas scramble wedstrijd, terwijl de Feesttoeters de aanwezigen vermaakten. Op het ‘gunshot’ van Arthur van Dijk startte de eerste officiële wedstrijd, waarna de overige aanwezigen teruggingen naar het clubhuis om te toasten op de nieuwe baan.  

In afwachting van de uitkomst van de wedstrijd was het een geanimeerd samenzijn van leden en genodigden onder het genot van een drankje en heerlijke hapjes, verzorgd door onze eigen keukenbrigade.   

De wedstrijddeelnemers werden in de serre warm onthaald met drankjes en bitterballen, waarna snel de prijsuitreiking volgde. Het was voor de jongste spelers inmiddels voorbij bedtijd. De beste score, bruto 1 onder de baan, werd behaald door het team bestaande uit: Jayden Vrolijk, Ina Pull, Pernille Houtman en John Schubert. De tweede prijs was voor het team Marion Stempher, Rob van Diggele, Jitse IJtsma en Mats Warmerdam.   

We kunnen spreken van een zeer geslaagde feestelijke opening.  

Zie voor het beeldverslag de prachtige foto’s gemaakt door ons clublid Remco Meijer. 



Terug naar het overzicht