Geslaagde 4e editie van het HGC Senioren Open

Datum : 07-06-2022

Het kon weer. Na 2 jaar corona onderbreking werd het een feest van herkenning, ons HGC Senioren Open Golftoernooi.

Helaas waren er, bij senioren toch ongebruikelijk, een aantal late afzeggingen. Speelde Hemelvaart of het naderende Pinksterweekend ons hier parten? Of kwam het door de problemen op Schiphol waardoor we voor invliegers slecht bereikbaar waren?

Ondanks de recente droogte en het noodzakelijke verticuteren en bezanden hadden de greenkeepers voor een goed bespeelbare baan gezorgd en kregen ze terecht vooral veel lof voor de fantastische greens. De Local Rule i.v.m. de verticuteergaten hielp de vlotte doorstroming, de referees hadden mede daardoor een rustige dienst.

H E R E N BRUTO
1 Don Wedman, Houtrak - 77
2 Jan Kees de Nijs, Kennemer - 79
3 Frans Hillen, HGC - 80

D A M E S
1 Angie Nguyen, Golf Delfland - 83
2 Astrid Bloemen, HGC - 85
3 Winneke den Otter, Rozenstein - 87

SUPER SENIOR H E R E N
Don Wedman, Houtrak - 77

SUPER SENIOR D A M E S
Winneke den Otter, Rozenstein - 87

N E A R I E S
Angie Nguyen, Delfland - LE 3
Richard Breurkes, HGC - LE 8
Winneke den Otter, Rozenstein - LY 3
Frans Hillen, HGC - LY 8

De prijzen werden tijdens de borrel, voorafgaand aan de BBQ, uitgereikt door organisatoren Ans Bodegom en Camiel Dierikx (medeorganisator Jos Schrama moest dit aan zich voorbij laten gaan). Zie voor de uitslagenlijst: Uitslag Senioren open 2022.

De ‘After Party’ bracht veel senioren ertoe om, op de muziek van DJ ‘Plaatjes vullen gaatjes’, de inmiddels (door spanning of leeftijd) wat strammer geworden ledematen los te gooien. Zoals de DJ zei, “zodra de eerste man met een partner begint te dansen wordt het snel druk op de vloer met dan vooral dames”. De heren keken met een consumptie in de hand geamuseerd toe, tot ze erin getrokken werden (het lukt niet altijd om aan de dans te ontspringen).

Met dank aan onze sponsors, alle deelnemers, referees en horeca brigade kunnen wij terugkijken op een geslaagde 4e editie van het HGC Senioren Open.

 Terug naar het overzicht