De Praktijk wint Business Club Zomercompetitie 2021

Datum : 17-09-2021

HGC Business Club Finale Zomercompetitie 2021


Op dinsdag 14 september jongstleden werd de Business Club Zomercompetitie 2021 afgesloten met een finale, de ‘grote verwendag’. Met ook nog eens prachtig golfweer, beloofde het een mooie dag te worden.
Vanaf 11.00 uur werd onze Business Club leden en hun relaties, in totaal 70 gasten, buitengewoon gastvrij ontvangen met koffie en heerlijke gebakjes. Op de driving range lagen de ballen, mooi opgestapeld in piramides, klaar voor de deelnemers die een balletje wilde inslaan.


Na een kort welkomstwoord van de voorzitter van de BC-commissie, Jan van Vliet, vertrokken de spelers richting starthole. Om 12.30 uur klonk het signaal voor de gunshot start van de 18-holes finale-wedstrijd. Tijdens de wedstrijd kwam men drie keer langs de ‘eetkraam’, bemand door de dames van de organisatie. Hier vonden de steamed buns met pulled pork, franse kaasjes, worst en drankjes gretig aftrek. Het tempo zat er aardig in, rond 17.00 uur kwamen de eerste spelers binnen.


Op het terras wachtte een ‘wijnproeverij’, goed verzorgd door onze nieuwe wijnleverancier Vinites. Na het aperitief en een frisse douche kon men aan tafel. Voor het eerst weer met alle deelnemers in één ruimte, wat de sfeer absoluut ten goede kwam. Ook tijdens het fantastische 4-gangen diner, waarbij de keukenbrigade en vlekkeloze bediening zichzelf overtroffen, werden de bijpassende wijnen verzorgd en toegelicht door Vinites.


En toen vond dan eindelijk de prijsuitreiking plaats. Wie werd de grote winnaar van de 2021 editie?


Eerst waren de dagwinnaars aan de beurt, die alle drie geweldig hebben gespeeld. Eerste werd Jan Hendrik Luijt, gast van ABN AMRO Bank (en echtgenoot van Simone), met maar liefst 44 stablefordpunten (met 10% handicapverrekening!). Jurjen Algra, gast van Meewind, werd 2e met 39 punten en Douwe van Keulen, van ING Private Banking, behaalde de 3e plaats met 37 punten.
Neary’s werden geslagen door: Jan Hendrik Luijt (Ly 3, Ulco Wiersema (Ly 8), Paul Koote (Le3) en Marcel van Heusden (Le8).


Ja en toen ging de tot dan toe super verlopen dag toch nog mis. De scores van het beste team van de dag kwamen niet tevoorschijn, waardoor team ABN AMRO Bank, met een gemiddelde score van 37,5 stableford punten, niet de eer kreeg die het verdiende.
De verdeling van de klassementspunten van de finaledag waren als volgt:
1e ABN AMRO Bank, 9 punten
2e AW Groep, 7 punten
3e Vastgoed Nationaal, 5 punten
4e De Hypotheker, 4 punten
5e Monto, 3 punten
6e PinHigh Golftravel, 2 punten
7e Oranje Leeuw, 1 punt

Voor het eindklassement betekende dit dat De Praktijk de grote winnaar was. De voorsprong die Jan van der Zwet, samen met zijn uitgenodigde gasten, had opgebouwd tijdens de 6 wedstrijden van de competitie kon niet meer worden ingehaald.
Een trotse Jan van der Zwet mocht de Business Club Trofee en bijbehorende ‘toeters en bellen’ in ontvangst nemen. De tweede prijs ging, met 19 punten, naar PinHigh Golftravel en 10TY Creative eindigde op de 3e plaats, met 17 punten.


Helaas, bij de prijsuitreiking van de overall winnaars is het echt fout gegaan. Want de 2e prijs had moeten worden gedeeld met ABN AMRO Bank, die eveneens op 19 punten uitkwam. Dit gaan we de volgende keer, bij de start van de wintercompetitie op 19 oktober a.s., helemaal rechtzetten. Geert Jan van Leeuwen ontvangt dan alsnog met alle egards zijn welverdiende bokaal en bijbehorende prijzen.


Dit ‘foutje’ mocht gelukkig de pret niet drukken, het bleef nog lang gezellig in het clubhuis. Wij kunnen terugkijken op een geslaagde finaledag, met alleen maar blije en tevreden gasten. Een dikke pluim voor team Restaurant de Drie Gemalen!

Eindklassement BC Zomercompetitie 2021Terug naar het overzicht