Alternatieve Competitie: Heren 1-27 holes en Heren senioren 2 kampioensteams

 

21 HGC-competitieteams hebben gedurende 5 weken in pouleverband tegen elkaar gestreden in de Alternatieve Competitie. Deze competitie is afgesloten met finalewedstrijden, één voor de poulewinnaars van de vrijdag wedstrijddag en één voor de zondag poulekampioenen. Door toepassing van een (gedeeltelijke) handicapverrekening bleef het in alle wedstijden, en dus ook in de finales, spannend tot het laatst, en waren de uitkomsten verre van zeker...

 

Ook in de finalewedstrijden werd –net als op de andere speeldagen– een single matchplay wedstrijd over 18 holes gespeeld, waarbij vanwege een optimale baanbezetting in flights van 4 personen is gestart. In alle poules waren er zowel dames- als herenteams als deelnemers, maar de uiteindelijke poulewinnaars bleken dit maal herenteams. Voor de zondag waren dit Heren 1-27 holes in poule 1 en Heren 4-27 holes in poule 2 en voor de vrijdag Heren senioren 2 in poule 3 en Heren senioren 6 voor poule 4. Zij hebben tijdens onderlinge finale matches (per speeldag) gestreden om de eer om de enige echte HGC Vrijdag en Zondag Matchplay Kampioensteams te worden.

Heren senioren 2 is uiteindelijk het kampioensteam van de vrijdag geworden, zij hebben het niet cadeau gekregen en moesten er vol voor gaan, maar wonnen de finaledag met 9-3 van Heren senioren 6. Van de zondagteams is Heren 1-27 holes het kampioensteam. Heren 4-27 feliciteerde hen, na de uitslag van 8-4 met de winst, maar ook deze finale was, ondanks de handicapverschillen, spannend.

Terugkijkend op de Alternatieve Competitie kan wel gesteld worden dat deze een succes is gebleken. Er is goed gespeeld en veel partijen zijn pas op (een van de) laatste hole(s) beslist. De combinatie van heren en damesteams in 1 poule bleek een goede formule. Het enthousiasme was kortom groot, en de winnaars zijn terechte kampioenen. Van harte gefeliciteerd Heren 1-27 holes en Heren senioren 2 met jullie titels. En natuurlijk dank aan alle deelnemende teams die van deze alternatieve competitie zo’n succes hebben gemaakt.