Welkom bij de Voorjaarscompetitie 2024

Het lijkt erop dat de 2023 Voorjaarscompetitie de laatste keer in het huidige format gespeeld zal gaan worden, de NGF is namelijk druk bezig om de competitie aan te passen aan de wensen van vele golfclubs. Natuurlijk houden wij hier u zeker van op de hoogte, echter geen zorg, de NGF competitie zal Matchplay spelen blijven !  

Zoals al jaren is er een grote interesse op de HGC om competitie te spelen en daarom is het goed dat u op de hoogte bent van de criteria en voorwaarden tot deelname aan de NGF competitie.  

Enkele voorwaarden voor deelname aan de NGF voorjaarscompetitie 2024 zijn de volgende:

- Lid zijn van de Haarlemmermeersche Golfclub met een handicap geregistreerd bij de HGC.

- Spelers dienen op de dag dat zij competitie gaan spelen een maximum EGA/WHS handicap van 32.0 te hebben.

- Voor de reguliere dames- en herenteams is de minimum leeftijd op 1 januari 2024 21 jaar.  

- Voor de senioren dames- en herenteams is de minimum leeftijd op 1 april 2024 50 jaar.

- Voor deelname aan NGF competitie en indeling in één van de teams volstaat deelname aan tenminste 4 Q clubwedstrijden op de HGC over 18 holes.

- Indien men in aanmerking wil komen voor indeling in een selectieteam (H1, H2, D1, HS1, H1-27, DS 1) is in één jaar deelnemen aan tenminste 6 Q clubwedstrijden op de HGC over 18 holes een vereiste (bijv. wedstrijden bij dames/herenochtend, ZAC wedstrijden, WeCo wedstrijden en strokeplay-kampioenschappen). Deelname aan officiële NGF wedstrijden tellen ook mee.

Tevens is het de verwachting dat bij opgave voor de competitie  alle spelers/speelsters op alle wedstrijddagen beschikbaar zijn en zich conformeren aan het dragen van de officiële HGC competitie kleding. 

Het volledige reglement en voorwaarden voor deelname aan de 2024 NGF voorjaars competitie kunt u vinden op de HGC website onder Competitie, en kunt u lezen via deze link

De inschrijving voor de 2024 voorjaarscompetitie is gesloten. De Teco wil medio september de voorlopige indelingen bekend maken.  

Coordinatoren voor de Voorjaarscompetitie zijn:

Dames Senioren - Maartje Boekestein (email Boammabo@icloud.com)

Dames Algemeen - Gerty Van den Berg (email gertyvandenberg@gmail.com )

Heren Senioren - Tom Visser ( email tompmvisser@gmail.com )

Heren Algemeen - Sander Kooreman ( email pakooreman@hotmail.com )