Welkom bij de Najaarscompetitie 2023

Wat is de Najaarscompetitie?

De Najaarscompetitie van de NGF is een laagdrempelige competitie die gespeeld wordt in de maand oktober en waaraan clubleden zonder competitie ervaring in teamverband aan mee kunnen doen. Na positieve feedback van de teams die hebben meegedaan aan de Najaarscompetitie 2022 hebben we het fiat gekregen van het bestuur om in 2023 wederom deel te nemen aan de NGF Najaarscompetitie!

Hoe werkt het?

Er zitten vier spelers in een team en in principe vier teams in een poule, waarbij je ook op je eigen baan speelt. Die vier teams spelen op vier speeldagen tegen elkaar. De spelers (en reserves) moeten lid zijn van de HGC, een WHS handicap 40,0 of lager hebben, verder zijn er geen eisen. Iedereen van elke leeftijd mag meedoen en elke combinatie van spelers is mogelijk; man, vrouw, golfprofessional of beginner. De keuze voor welke kleur tee er wordt gespeeld ligt bij de ontvangende vereniging.  

Op woensdag is de spelvorm 9-holes individueel Stableford en 9-holes greensome Stableford, beide met handicapverrekening. De speeldagen zijn op woensdag 4, 11, 18 en 25 oktober met als finaledag 1 november op de Keppelse Golfclub.

Op de zondag is de spelvorm 18 holes individueel stableford met handicapverrekening. De speeldagen zijn op zondag 8, 15, 23 en 29 oktober met als finaledag 5 november op Golfclub Anderstein.

Van HGC leden die zich inschrijven wordt verwacht dat ze alle vier de speeldagen beschikbaar zijn en zich conformeren aan het dragen van HGC clubkleding. Deze clubkleding is te bestellen via Winneke den Otter of even vragen bij de Caddiemaster.

Namens de Teco zijn Maartje Boekestein (email boammabo@icloud.com) en Gerty Van den Berg (email gertyvandenberg@gmail.com ) coördinatoren voor deze Najaarscompetitie.