Welkom bij de Najaarscompetitie 2022

Wat is de Najaarscompetitie?

De Najaarscompetitie van de NGF is een laagdrempelige competitie die gespeeld wordt in de maand oktober en waaraan clubleden zonder competitie ervaring in teamverband aan mee kunnen doen. Na positieve feedback van de eerste 2 HGC teams die hebben meegedaan aan de Najaarscompetitie 2021 hebben we het fiat gekregen van het bestuur om in 2022 wederom deel te nemen aan de NGF Najaarscompetitie met maximaal 4 teams, 2 teams op de woensdag en 2 teams op de zondag !

Hoe werkt het?

Er zitten vier spelers in een team en in principe vier teams in een poule, waarbij je ook op je eigen baan speelt. Die vier teams spelen op vier speeldagen tegen elkaar. De spelers (en reserves) moeten lid zijn van de HGC, een WHS handicap 40,0 of lager hebben, verder zijn er geen eisen. Iedereen van elke leeftijd mag meedoen en elke combinatie van spelers is mogelijk; man, vrouw, golfprofessional of beginner. De keuze voor welke kleur tee er wordt gespeeld ligt bij de ontvangende vereniging.  

Op woensdag is de spelvorm 9-holes individueel Stableford en 9-holes greensome Stableford, beide met handicapverrekening. De speeldagen zijn op woensdag 5, 12, 19 en 26 oktober met als finaledag 2 november op de Keppelse Golfclub.

Op de zondag is de spelvorm 18 holes individueel stableford met handicapverrekening. De speeldagen zijn op zondag 9, 16, 23 en 30 oktober met als finaledag 6 november op Golfclub Anderstein.

Van HGC leden die zich inschrijven wordt verwacht dat ze alle vier de speeldagen beschikbaar zijn en zich conformeren aan het dragen van HGC clubkleding. Deze clubkleding is te bestellen via Winneke den Otter of even vragen bij de Caddiemaster.

Inschrijven

Deze Najaarscompetitie staat open voor leden van de HGC die de afgelopen 5 jaar geen competitie hebben gespeeld voor de HGC of een andere golfclub. Iedere speler-speelster die hieraan deel wil nemen dient zich in te schrijven via de link op de HGC website onder het kopje Competitie, Najaarscompetitie 2022 of door gebruik te maken van deze link.

Wanneer het aantal inschrijvingen het aantal beschikbare plaatsen overtreft wordt via loting de teamindeling bepaald, 1 september sluit de inschrijving. Van iedere speler en speelster wordt verwacht dat hij of zij bereid is de HGC optimaal te vertegenwoordigen. Er wordt per speeldag en per club een bijdrage gevraagd van maximaal 35 euro, afhankelijk van de per club te maken afspraken, en zullen er kosten zijn voor het gebruik van consumpties.  

De inschrijving staat open per 1 augustus en sluit per 1 september. Op de HGC wesite onder Vereniging / Competitie vindt u alle details en informatie over de Najaarscompetitie 2022.  

Namens de Teco zijn Maartje Boekestein (email Boammabo@icloud.com) en Gerty Van den Berg (email gertyvandenberg@gmail.com ) coordinatoren voor deze Najaarscompetitie.