4e Editie Senior Open op de Haarlemmermeersche

Het kon weer. Na 2 jaar corona onderbreking was het een feest van herkenning, ons HGC Senioren Open golftoernooi op donderdag 2 juni jl.

Helaas waren er, bij senioren toch ongebruikelijk, een aantal late afzeggingen. Speelde Hemelvaart of het naderende Pinksterweekend ons hier parten? Of kwam het door de problemen op Schiphol waardoor we voor invliegers slecht bereikbaar waren? Dat was best lastig voor de organisatie.

Met 54 in plaats van 72 deelnemers van veel verschillende clubs, was er na de gunshot-start veel ruimte in de baan waardoor alles, onder een heerlijk zonnetje en met weinig wind, goed kon door lopen. Het kleinere aantal (24 dames en 30 heren) zorgde ook voor overdaad bij de toch al zeer royale Vlees-Vis-Vega BBQ na afloop.

Ondanks de recente droogte en het noodzakelijke verticuteren en bezanden hadden de greenkeepers voor een goed bespeelbare baan gezorgd en kregen ze terecht vooral veel lof voor de fantastische greens. De Local Rule i.v.m. de verticuteergaten hielp de vlotte doorstroming, de referees hadden mede daardoor een rustige dienst.

Prijswinnaars:

H E R E N BRUTO

1 Don Wedman, Houtrak -  77
2 Jan Kees de Nijs, Kennemer - 79
3 Frans Hillen, HGC - 80

D A M E S
1 Angie Nguyen, Golf Delfland - 83
2 Astrid Bloemen , HGC - 85
3 Winneke den Otter,  Rozenstein - 87

SUPER SENIOR H E R E N
Don Wedman Houtrak 77

SUPER SENIOR D A M E S
Winneke den Otter, Rozenstein - 87

N E A R I E S
Angie Nguyen, Delfland -  LE 3
Richard Breurkes, HGC -  LE 8
Winneke den Otter, Rozenstein -  LY 3
Frans Hillen, HGC - LY 8

De ‘After Party’ bracht velen van u ertoe om, op de muziek van DJ ‘Plaatjes vullen gaatjes’, de inmiddels (door spanning of leeftijd) wat strammer geworden ledematen los te gooien. Zoals de DJ zei, “zodra de eerste man met een partner begint te dansen wordt het snel druk op de vloer met dan vooral dames”. Hoewel veel heren met een consumptie in de hand geamuseerd toekeken, lukte het niet altijd aan de dans te ontspringen.

Dank aan u allen, de referees, horeca brigade en sponsors.

De volgende editie zullen wij tijdig aankondigen en u vragen om als onze ambassadeur dit toernooi breed bekend te maken.

De bij vertrek meegegeven Solar-Tulp kan daarbij, ook als die dan niet meer op de zon reageert, als geheugensteuntje dienen.

Graag tot volgend jaar!

Namens de organisatie
Ans, Camiel, Jos, Paul en Vera