Officiële wedstrijden mogen weer!

Datum : 03-07-2020

Matchplaykampioenschappen 2020

Conform de richtlijnen van NOC*NSF & de NGF mogen we weer echt wedstrijden organiseren! Met dien verstande dat we ons natuurlijk wel aan de geldende Corona maatregelen houden ter voorkoming van de verspreiding van het COVID19 virus:

·         Houd te allen tijde 1,5 meter afstand!

·         Was (meer dan) regelmatig uw handen!

·         Vermijd fysiek contact met materiaal dat niet tot uw eigen uitrusting behoort (dus raak de vlag niet aan, maar ook niet de clubs of bal van uw flightgenoot)!

·         Deelname aan wedstrijden kan uitsluitend door u vooraf in te schrijven voor de wedstrijden. Dit kan door in te loggen op de site van de Haarlemmermeersche (indien u uw inlog gegevens wenst op te vragen, kunt u hiervoor bij het secretariaat terecht) én door gebruik te maken van de nieuwe HGC-app. Voor installatie en de instructie voor het gebruik van de HGC-app verwijzen wij u naar de site van de HGC: https://www.hgcgolf.nl/Vereniging/Wedstrijden/Instructie-WebApp

·         Voor aanvang van de wedstrijd dient u het inschrijfgeld digitaal te voldoen via het pinapparaat nabij de wedstrijdtafel (contactloos pinnen is hiermee mogelijk en de wedstrijdleider zorgt dat het pinapparaat regelmatig wordt gereinigd) of via de vooraf aan u toegestuurde tikkie-link

·         Na sluiting van de inschrijfperiode zal de organiserende commissie een flightindeling maken en deze middels een startlijst digitaal publiceren op de site en in de HGC-app. U zal hierover via de mail worden geïnformeerd. U kunt uitsluitend deelnemen als u ingedeeld bent voor deze wedstrijd.

·         Het is weer toegestaan om contactloos prijsuitreikingen te organiseren. Gewonnen prijzen  In de maand juni kwam een deel van uw inschrijfgeld daarom ten goede aan het goede doel: de ZORGHELDEN van het Spaarne Gasthuis, die later dit jaar een geheel verzorgde golfdag op de Haarlemmermeersche krijgen aangeboden voor al hun inspanningen in de frontlinie tijdens de Corona crisis. Extra donaties zijn natuurlijk nog steeds van harte welkom: informeer hierover bij de Caddiemaster hoe u uw donatie kunt doen.

·         Er worden GEEN scorekaarten met uw persoonlijke gegevens t.b.v. deze ‘georganiseerde golfrondes’ uitgegeven; u kunt wel een ‘gewone’ scorekaart meenemen om uw eigen scores en die van de speler, die u markt meenemen, maar u mag deze scorekaarten niet uit te wisselen. Met uw marker verifieert u telkens mondeling uw score en na afloop van uw ronde uw totaal score.

·         Nadat de scores mondeling zijn geverifieerd, vult u na afloop van uw ronde uw eigen scores in op de digitale wedstrijdkaart van de HGC-app (die u heeft geïnstalleerd op uw smartphone). Indien u niet beschikt over een smartphone, kunt u uw ‘wedstrijd’kaart ook via de Telegolf zuil in de hal invoeren of kan de organiserende commissie u dispensatie verlenen om eventueel telefonisch of via de mail uw scores door te geven. U kunt geen scores ‘op papier’ meer doorgeven.

·         er kan NIET gespeeld worden om een Neary, Longest drive e.d.

·         er kunnen geen fun-wedstrijden worden georganiseerd waarbij deelnemers gebruikmaken van elkaars bal of equipment. Er vinden derhalve alleen ‘georganiseerde golfrondes’ plaats, waarbij u uw eigen bal speelt

·         er kunnen geen gunshot starts plaatsvinden

·         inmiddels zijn er al diverse ‘georganiseerde golfrondes’ met qualifying status georganiseerd en staan er ook weer een aantal in de planning

·         indien u gebruik wenst te maken van de faciliteiten van het clubhuis en ons restaurant, dient u de regels te volgen zoals deze zijn opgesteld door de vereniging en de instructies van het (horeca)personeel op te volgen.

Matchplaykampioenschappen:
Wij kunnen dus ook weer de Matchplaykampioenschappen organiseren! Dat het ‘anders dan anders’ zal zijn, is helaas een gegeven.

Clubkampioenen Matchplay van 2019, v.l.n.r.: Monique van Bijsterveldt (Dames Algemeen), Antonella Meijerink (Dames Sr.), Stan Verlaan (Heren Algemeen) en John Leuven (Heren Sr.)

 

 

Clubkampioenschappen Matchplay – voorronden: 11/12 juli & finale weekend: 18/19 juli 2020:

Tijdens de Clubkampioenschappen Matchplay wordt er zonder handicapverrekening gestreden om de titels:

·         Clubkampioen Matchplay Dames (Algemeen)

·         Clubkampioen Matchplay Heren (Algemeen)

·         Clubkampioen Matchplay Dames Senioren

·         Clubkampioen Matchplay Heren Senioren

Deze titels zullen alleen bij voldoende inschrijvingen kunnen worden uitgereikt.

Uitgangspunten voor deelname aan de Clubkampioenschappen Matchplay zijn:

·         Voor inschrijving geldt een maximale exact handicap van 26.4

·         Alle partijen worden verspeeld zonder handicap-verrekening

·         Deelnemers dienen alle speeldagen beschikbaar zijn

·         Categorie Dames & Heren Algemeen: spelen max. 2 ronden per dag

·         Categorie Dames- & Heren Senioren: spelen tijdens de voorronden 1 ronde per dag (Heren Senioren wellicht 1x 2 voorronden per dag) en mogelijk in het finale weekend 2 ronden per dag

·         Het gebruik van Handicarts e.d. is NIET toegestaan in de categorie Dames & Heren Algemeen (WEL in de categorie Dames & Heren Senioren)

·         De Matchplay rondes in het finale weekend worden verspeeld in een afvalschema

O.b.v. de inschrijvingen tot nu toe is er in ieder geval voldoende belangstelling voor de Matchplaykampioenschappen voor zowel de Heren Sr. & Dames Sr. De inschrijvingen voor de Matchplaykampioenschappen Heren & Dames Algemeen blijven helaas nog wat achter. Zoals het er nu naar uitziet, zullen alleen enkele heren in de Algemene Matchplaykampioenschappen een voorronde moeten spelen op zondag 12 juli. Bij de Dames Algemeen worden tot een maximum van 16 deelneemsters alle rondes gespeeld in het weekend van 18 & 19 juli a.s.

SCHRIJF DUS SNEL IN!!! Inschrijven kan via de website: https://hgcgolf.prowaregolf.nl/matches/index

 of de HGC-app. De deadline voor inschrijving hebben wij iets verlengd t/m dinsdag 7 juli om 00.00 uur. Dit tijdstip is ook bindend voor de handicap waarop de selectie en plaatsing plaatsvindt.

Wij hopen u allen snel weer in groten getale, maar op gepaste afstand op de club te mogen ontmoeten!

Met sportieve groet,

Uw Wedstrijd CommissieTerug naar het overzicht