Persconferentie 17 november 2020

Datum : 17-11-2020

Beste Clubleden,

Premier Mark Rutten en minister Hugo de Jonge hebben vanavond tijdens de persconferentie aangekondigd dat de coronaregels weer worden versoepeld en wordt teruggaan naar de maatregelen van voor 5 november.

Het sporten in groepen van 4 personen wordt weer toegestaan. Helaas zal het restaurant nog gesloten moeten blijven. En natuurlijk moeten wij ons nog steeds aan de coronaregels houden. Maar het is wel heel fijn dat flights van 4 personen en het spelen van 18-holes weer mogelijk worden. Ook de clubwedstrijden kunnen weer doorgang vinden.

De nieuwe overheidsmaatregelen zullen per donderdag 19 november ingaan. Voor morgen, woensdag 18 november, blijven de gemaakte reserveringen voor 9 holes met maximaal 2 personen dan ook staan.

De baanplanner moet weer opnieuw worden ingericht: starttijden om de 10 minuten, maximaal 4 personen per flight, leden 14 dagen van tevoren reserveren en de mogelijkheid om 18 holes of 9 holes te boeken. Om deze transitie enigszins soepel te laten verlopen, blokkeren we tijdelijk het systeem. Er kan tot 21.00 uur niet online worden gereserveerd. Alle boekingen van donderdag 19 tot dinsdag 24 november a.s. moeten worden verwijderd. Leden zullen vervolgens opnieuw moeten reserveren.

Het goede nieuws is dat reserveren vanaf vanavond 21.00 uur weer mogelijk is, voor donderdag 19 november tot en met woensdag 2 december. Houd rekening met drukte en eventuele storingen tijdens het reserveren.

Alles nog even op een rijtje:
 1. Reserveringen voor morgen, woensdag 18 november, blijven gehandhaafd.
 2. Annuleringen en reserveringen voor morgen kunnen alleen telefonisch geschieden.
 3. Alle reserveringen van donderdag 19 november tot en met dinsdag 24 november worden uit de baanplanner verwijderd.
 4. Vanaf vandaag, dinsdag 17 november, 21.00 uur kunnen leden starttijden reserveren voor donderdag 19 november tot en met woensdag 2 december.
 5. Alle wedstrijden, zowel de vaste week- als de weekendwedstrijden, vinden weer doorgang.
 6. Leden kunnen weer 2 weken van tevoren reserveren in plaats van 1 week.
 7. Niet-leden kunnen tot aanstaande vrijdag alleen telefonisch reserveren. Daarna krijgen gastspelers weer de mogelijkheid om 1 week van te voren te reserveren.
 8. Er kunnen weer 18 holes op de A-B lus en beperkt op de C-A lus worden geboekt.
 9. Er kunnen 9 holes op de C-lus en beperkt op de A- en B-lus worden geboekt.
 10. Rondes van 9 of 18 holes hebben weer een starttijdinterval van 10 minuten.
 11. Flights kunnen maximaal uit 4 personen bestaan.
 12. Schema luswisseling wordt weer van kracht (https://www.hgcgolf.nl/Golfbaan/Baangegevens/Luswisseling-2020)

 

Het vergt de nodige inspanningen van onze organisatie om alle coronamaatregelen in goede banen te leiden. Ook op de flexibiliteit en medewerking van onze leden wordt een beroep gedaan. Onze excuses voor al het ongemak en bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking.

CORONA EN DE GOLFSPORT
Corona heeft grote invloed op de golfsport. In het artikel van de FD wordt daar dieper op ingegaan (FD LINK). De golfsport is ongeveer de enige sport die nog veilig te beoefenen is en er zijn veel jonge golfers bijgekomen.

Ook voor de Haarlemmermeersche Golfclub heeft deze ontwikkeling gevolgen gehad. Het was druk.
De afgelopen twee weken waarin slechts met 2 personen per flight kon worden gespeeld, is de baanbezetting heel hoog geweest. Er was bijna geen starttijd meer te krijgen. Vooral in het weekend niet. Hieronder een paar cijfers van de afgelopen periode.

Van 05 november t/m 15 november (2 personen per flight)
Totaal 27 holes – baanbezetting 67% – greenfee en 10 ronden-kaart 14%
A - holes – baanbezetting 75% – greenfee en 10 ronden-kaart 9%
B - holes – baanbezetting 72% – greenfee en 10 ronden-kaart 8%
C - holes – baanbezetting 68% – greenfee en 10 ronden-kaart 13%
D - holes – baanbezetting 53% – greenfee en 10 ronden-kaart 27%

Zaterdag 14 november 2020

Totaal 27 holes – baanbezetting 79% – greenfee en 10 ronden-kaart 19%
A - holes 
– baanbezetting 87% – greenfee en 10 ronden-kaart 7%
B - holes – baanbezetting 82% – greenfee en 10 ronden-kaart 11%
C - holes – baanbezetting 78% – greenfee en 10 ronden-kaart 12%
D - holes – baanbezetting 67% – greenfee en 10 ronden-kaart 49%

Een baanbezetting van bijna 70% en zelfs bijna 80% in het weekend in november, is extreem hoog. Hierbij hebben de leden vooral de A, B en C lus gespeeld. De greenfee- en 10 rondenkaart-spelers zijn voor het grootste gedeelte op de Bolstra te vinden. 


Dit Coronajaar is een bijzonder jaar, waarin we met zaken te maken hebben gekregen die voor iedereen nieuw zijn. Deze crisis doet een beroep op een ieders incasseringsvermogen, zeker gezien de hoge bezetting op de baan.

Wij vragen om uw begrip voor de uitzonderlijke situaties waarmee onze organisatie te maken heeft en rekenen op uw medewerking. Laten we vooral genieten van de gezellige golfrondes op onze Haarlemmermeersche!

Met vriendelijke groet,

Willem de Vries
Voorzitter

 

 Terug naar het overzicht