Corona-maatregelen: Horeca dicht, golfbanen open.

Datum : 19-10-2020

Golfbaan blijft open.

Met de nieuwe maatregelen, die de corona-golf moeten terugdringen, mag gelukkig nog steeds worden gegolft. De maatregel dat de maximale grootte van een groep niet meer dan vier personen mag zijn, kan op de golfbanen met de blijvende inachtneming van 1,5 meter afstand goed worden gewaarborgd. Flights van maximaal vier personen blijven dan ook mogelijk. Echter nergens mag op het golfcomplex groepsvorming plaatsvinden.

De wedstrijdbanen zijn dagelijks geopend tot zonsondergang*. De verlichte driving range, oefengreens en par 3 Bolstra baan zijn dagelijks geopend tot 21.45 uur*.

Restaurant dicht

Wel moet de horeca op golfbanen voor tenminste vier weken sluiten. Afhaalservice en koffie 'to go' zou eventueel wel mogelijk zijn, de invulling/afhandeling hiervan wordt later bekend gemaakt.

Opening receptie en clubgebouw

De receptie en de golfshop mogen tot uiterlijk 20.00 uur geopend blijven*. De lockerruimten en toiletten zijn tot kort na sluiting van de verlichte driving range, oefengreens en Bolstra, ca. 22.00 uur, toegankelijk*. Douches moeten wel compleet worden gesloten en zijn buiten gebruik.

Mondkapje

Het dragen van een mondkapje (personen vanaf 13 jaar) in ruimtes op de golfbaan stellen wij zeer op prijs. Het geldt nu nog als een dringend advies, maar wanneer iedereen meedoet staan we samen sterk.

Competities afgelast / clubwedstrijden

De maatregelen hebben ook tot gevolg dat de NGF zowel de jeugd- als de najaarscompetitie heeft afgelast. Die worden dit jaar zeker niet meer gespeeld. Voor kinderen tot 18 jaar zijn wedstrijden onderling binnen de eigen club toegestaan. Over wedstrijden voor volwassenen is nog onduidelijkheid. Deze zullen vooralsnog voort worden gezet als golfrondes. Dus geen voor- en nazit, prijsuitreikingen en groepsvorming en samenkomsten. Iedereen krijgt een individuele starttijd toegewezen.

Zie voor meer informatie hierbij de updates van de NGF/NGV, die wij recent over de nieuwe maatregelen hebben ontvangen:

Corona update NGF/NVG 19 oktober 2020

Protocol-golf-horeca-19 oktober 2020

Corona update NGF/NVG 14 oktober 2020

Corona update NGF/NVG 13 oktober 2020

 

* Bij zeer slechte baan- en/of weersomstandigheden kan van deze tijden worden afgeweken.

 

Online reserveringen / aanmelden

Starttijden kunnen online worden gereserveerd via de HGC webapp of de website van de golfbaan. Aanmelden is nog steeds wenselijk. Het is niet nodig om in clubhuis bij de caddiemaster of kiosk aan te melden, dit kan gemakkelijk in de WebApp van de HGC onder de button Aanmelden (zie afbeelding hieronder). 

De Webapp is te downloaden op de smartphone via de deze link: https://hgcgolf.prowaregolf.nl/mobile.
De instructies zijn hier te downloaden: https://www.hgcgolf.nl/Vereniging/Wedstrijden/Instructie-WebApp
Mochten er nog vragen zijn dan kan je terecht bij de caddiemaster.

 

 

We zijn blij dat we kunnen blijven genieten van heerlijke golfrondes. We rekenen op ieders medewerking en gezonde verstand.
#blijfpositief #blijfgezond #houdafstand

 Terug naar het overzicht