Astrid Bloemen, Douwe Link, Antonelle Meijerink en Frank Duivenvoorden Strokeplay Kampioenen

Datum : 07-09-2020

In de vooravond van onze Strokeplay Kampioenschappen was er een enorme wolkbreuk, waarbij ook de beneden verdieping van het clubhuis was ondergelopen en veel schade werd aangericht. Door de grote inzet van restaurantpersoneel en Taco is het dezelfde avond gelukt om bijna al het water op de beneden verdieping weg te vegen. Maar met enkele extra local rules kon er op zaterdag 29 en zondag 30 september toch Corona-proof en op schema gestart worden met de eerste 2 rondes van de Strokeplay Kampioenschappen 2020 Senioren.

De baan lag er dankzij de grote inzet van onze greenkeepers fantastisch bij. En op een enkel klein buitje na, was het heerlijk weer om te spelen. Zaterdag 29 september lukte het Hans Tieken op hole 3 van Lynden (eilandhole) een prachtige  een hole in one te scoren !

De strijd was na 2 rondes zeker niet gestreden, dus de finale op zondag 6 september beloofde veel spanning. Op zaterdag 5 september startten de categorie Algemeen met hun eerste 2 rondes. Dit jaar werd er over 3 rondes gespeeld. Helaas waren er maar weinig inschrijvingen. Echter de Heren in deze categorie zorgden voor spektakel door met fantastische scores binnen te komen.

Douwe Link liep de eerste ronde 3 slagen onder de baan (70 slagen). Alhoewel zowel Douwe bij de Heren en Astrid Bloemen na 2 rondes al een behoorlijke voorsprong hadden, moesten zij toch nog wel een goede 3e ronde spelen en ook de tweede of derde plaatsen waren nog helemaal niet zeker. Voor de finaledag is er geen cut toegepast bij de Senioren, zodat iedereen op de finaledag kon spelen.

Alle deelnemers hebben er weer  een spannend en gezellig toernooi van gemaakt en uiteindelijk konden alle winnaars aan het einde van de finaledag gehuldigd worden.

Natuurlijk gaat onze dank vooral uit naar onze greenkeepers, onze starter van alle rondes, Niek van Rest, de starter op de 10e hole op de finaledag, onze voorzitter Willem de Vries, referees Albert Meijerink, Astrid Bloemen, Jolande Broekhof, René Schoone, Wouter de Vries, Christine Filet, ons restaurant personeel en onze koks, die voor een heerlijk keuzemenu gezorgd hebben ter afsluiting van deze mooie dagen.

De uitslag is als volgt:

Dames Algemeen
1. Astrid Bloemen (260 slagen)
2. Yulin Tjan (278 slagen)
3. Monique van Bijsterveldt (279 slagen)

Heren Algemeen
1. Douwe Link (totaal 219 slagen)
2. Stan Verlaan (226 slagen)
3. Olivier Zwart (232 slagen)

Dames Senioren
1. Antonella Meijerink (totaal 258 slagen)
2. Simone Heinz (totaal 263 slagen)
3. Olga Almekinders (totaal 268 slagen)

Heren Senioren
1. Frank Duivenvoorden (totaal 236 slagen)
2. John Leuven(totaal 239 slagen)
3. Hans van Bijsterveldt (totaal 240 slagen)

Alle kampioenen van harte gefeliciteerd!Terug naar het overzicht