CORONA UPDATE 13 maart 2020

Datum : 13-03-2020

Gistermiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen in het belang van de volksgezondheid om de verdere impact van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. In het kort komt het er op neer dat wat begin van de week het advies was voor Noord-Brabant nu voor heel Nederland geldt.


Het bestuur van de HGC volgt het advies en de richtlijnen die door de regering zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF.


Het advies is om alle sportevenementen met meer dan 100 personen af te gelasten. Dat geldt ook voor de competitie-, oefen- en trainingswedstrijden. Deze maatregelen gelden t/m 31 maart voor heel Nederland.


Trainingen met kleinere groepen en vrij golfen op de club kunnen vooralsnog gewoon doorgaan, mits de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden (zie hiervoor de bijgevoegde links).

Restaurant De Drie Gemalen is gewoon open. Wel willen we vermijden dat er grote aantallen mensen in het restaurant aanwezig zijn. Hiermee volgen we de richtlijnen van de RIVM en houden we max 100 mensen aan.

Kleinere wedstrijden van de komende dagen zoals Gruwelijke, Winterhard, Damesochtend, Greensome kampioenschap en speelrondes kunnen ook normaal door gaan, maar dan zonder aansluitende prijsuitreikingen en wedstrijd gerelateerde borrels en/of diners.

De NGF heeft tot eind maart a.s. alle competitiewedstrijden afgelast.

Wij zullen u de komende week nader informeren over de overige wedstrijden welke later volgende week plaatsvinden.

Het kabinet heeft ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. De HGC ondersteunt deze oproep en heeft daarom alle clubbijeenkomsten waaronder overleg, vergaderingen, vieringen en werkgroepbijeenkomsten voorlopig afgelast.
We begrijpen dat dit consequenties heeft voor de wedstrijden en vragen oproept.

We zullen deze in kaart brengen en er de komende dagen zoveel mogelijk antwoord op proberen te geven.
Wij zijn bereikbaar via: secretariaat@haarlemmermeerschegolfclub.nl

Zie voor meer informatie en artikelen:
https://www.rivm.nl/nieuws/uitbreiding-maatregelen-coronavirus
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/09/hygienemaatregelen-van-belang-om-verspreiding-coronavirus-tegen-te-gaan
https://nieuwsbrief.ngf.nl

Terug naar het overzicht