Monique van Bijsterveldt en Stan Verlaan Clubkampioenen 2019

Datum : 24-07-2019

Matchplay Kampioenschappen 2019

In de weekenden van 13/14 en 20/21 juli hebben de Clubkampioenschappen Matchplay van de Haarlemmermeersche plaatsgevonden. Na weer een traditionele “mano-a-mano” (1 tegen 1) strijd, waarbij wij ons konden verheugen op een mooi deelnemersveld van totaal 89 spelers (Dames Senioren: 15, Heren Senioren: 40, Dames Algemeen: 11 en Heren Algemeen: 23) werd er in het eerst weekend vooral door de Senioren Heren & -Dames en Heren Algemeen gestreden om een plaats te veroveren in het finale weekend.

Doordat er meer inschrijvingen waren bij de Senioren Heren, hebben de winnaars van de 1e voorronde op zaterdag 13 augustus ’s middags nog een 2e voorronde van 15 holes gespeeld voor 8 beschikbare plaatsen in de ? finale op zondag 14 juli.

Door Carla Beenders werd een prachtige hole-in-one geslagen op Leeghwater 8. De daarbij behorende trofee is nog dezelfde dag uitgereikt door ons bestuurslid Ineke van den Dries (zie foto).

Dat het vaak spannend was bleek wel doordat er veel partijen zijn afgesloten met een suddendeath play-off. En sommige daarvan werden zelfs beslist op de 20e en 21ste hole.

Op zaterdag 20 juli waren de  weersvoorspellingen ronduit slecht. Maar gelukkig bleek het uiteindelijk erg mee te vallen; alleen ’s ochtends vroeg viel er veel regen en in de middag was er een korte onderbreking vanwege onweer.

Onder stralende omstandigheden en goede baancondities werden op zondag 21 juli naast een overvolle Tegen-Par wedstrijd voor o.a. alle afgevallen deelnemers de Matchplay finales gespeeld.

Clubkampioenen Matchplay van 2019 zijn geworden:

Algemeen:

Dames                                  Monique van Bijsterveldt

Heren                                   Stan Verlaan

2e Plaats Dames                    Yulin Tjan

2e Plaats Heren                      Douwe Link  

Senioren:

Dames                                  Antonella Meijerink

Heren                                   John Leuven

2e Plaats Dames                   Caroline van Bruggen

2e  Plaats Heren                    Rick Tol  

Wij feliciteren alle Matchplay Kampioenen van harte! klik hier voor de foto's

En we kijken nu al weer uit naar de Strokeplay Kampioenschappen, die in de weekenden van 24/25 augustus en 31 augustus/1 september a.s. zullen plaatsvinden:

24/25 augustus: 1e en 2e ronde voor de Heren- en Dames Senioren

31 augustus: 1e en 2e ronde voor Heren- en Dames Algemeen

1 september: 3e en 4e ronde Heren- en Dames Algemeen en 3e ronde Heren- en Dames Senioren.

Schrijf tijdig in via de site! Dit kan tot uiterlijk 16 augustus a.s. Hopelijk mogen wij dan weer een groot en competitief deelnemersveld verwelkomen!

De WeCo

 Terug naar het overzicht