Bird Watching Day 12 mei

Datum : 25-04-2018

Doet u ook mee? Op 12 mei gaan we de baan in om alle vogels te tellen op onze baan. Dit is een landelijk initiatief om op zoveel mogelijk golfbanen op deze dag de vogels te tellen.
We starten om 06.30 uur en denken zo’n 2 uur nodig te hebben. Na afloop is er een broodje en koffie. U kunt zich opgeven door uw naam op de intekenlijst te zetten beneden in het clubhuis.Neem een verrekijker mee. Ook als u weinig kennis van vogels hebt, maar wel geïnteresseerd bent, ben u van harte welkom.

De laatste nestkasten die we nog niet hadden kunnen plaatsen zijn inmiddels opgehangen, inclusief twee bosuilenkasten. Bosuilen broeden vaak al in februari, dus dit jaar zullen de kasten niet door hen worden gebruikt. Maar twee jaar geleden hebben er twee kauwen in een bosuilenkast gebroed, dus dat kan zich dit jaar herhalen.

We gaan dit jaar beginnen met een broedvogeltelling in april en mei, om dat als basis te gebruiken voor de ontwikkeling van de vogelstand om onze baan. Meer informatie over de Bird Watching Day en andere initiatieven van de NGF en de Vogelbescherming, vindt u op www.birdwatchingday.nl

Tot 12 mei?


Hans Bonfrere, Dolf Pull en Lex Pull



Terug naar het overzicht