Strokeplay kampioenschap 2018

Datum : 18-09-2018

Het jaar 2018 heeft weer fantastische Strokeplay clubkampioenen opgeleverd.

Op zaterdag 8 en zondag 9 september jl. werden met zonnig weer door onze senioren de eerste 2 rondes van hun kampioenschap gespeeld.

Zaterdag 15 september begon de algemene groep met hun eerste 2 rondes. Zeker bij de heren bleek het een spannende strijd te worden. Op de laatste dag, zondag 16 september, was de spanning voelbaar. Ook de Senioren speelden op deze dag hun finale ronde.

Bij de Senioren Heren moest de winnaar uit een sudden death play off hole komen. Frank Willemse en Rick Tol hadden na 3 rondes hetzelfde aantal slagen, maar het was Frank die zich na 1 extra hole uiteindelijk clubkampioen Heren Senioren 2018 mocht noemen, met op de tweede plaats Rick Tol. Als derde eindigde Frans Hillen, met maar 4 slagen meer over de 3 gespeelde rondes.

Bij de dames was Olga Almekinders ruime voorsprong de winnares en daarmee clubkampioen 2018 bij de Senioren. Met op de 2e plaats Ans Bodegom en derde werd Carla Kieft.

Bij de dames Algemeen was het ook wat minder spannend. Colette van Orden werd glorieus onze nieuwe clubkampioen 2018. Mooie tweede en derde plaatsen waren voor Sam Riemersma en Monique van Bijsterveldt.

Bij de Heren Algemeen leek de winnaar tijdens de laatste ronde bekend. Maar het liep toch nog wat anders. Het lukte Sebastiaan Waijenberg op de laatste 3 te spelen holes een achterstand op Koen van Bijsterveldt om te buigen in een voorsprong . Het was een geweldige strijd tussen deze 2 fantastisch goed spelende vrienden. Prachtig derde werd Stan Verlaan.

De winnaars memoreerden allen dat onze baan er na de lange droogte prachtig bij lag. Veel dank dus aan onze greenkeepers ! En natuurlijk ook aan onze referees, Albert en Wouter en niet te vergeten onze starters, Niek van Rest en Jos Bakker, die toch maar weer lange 4 dagen aanwezig waren ! Verder willen wij natuurlijk onze restaurantmedewerkers ontzettend bedanken voor hun inzet deze 4 dagen en voor het super heerlijk pastabuffet waarmee deze kampioenschappen werd afgesloten.

klik op de link voor de foto's https://www.hgcgolf.nl/vereniging/fotogalerij/item/14/strokeplay-kampioenschap



Terug naar het overzicht