Handicarts op De Haarlemmermeersche

Datum : 21-09-2020

Het corona virus heeft ook impact gehad op de handicarts van de HGC. Noodgedwongen was de baan een tijd gesloten. Door deze gedwongen sluiting konden ook de handicarts niet de baan in. Na weken van stilstaan was het lastig om de accu’s weer 100% operationeel te krijgen. Wellicht hebben enkelen van U ervaren dat de accu van de handicart eerder leeg was voordat u op hole achttien was. Wij hebben in dat geval voor een andere handicart gezorgd. Via de app kunnen we online volgen wat de status is van de accu’s en kunnen daardoor tijdig ingrijpen. Gelukkig zijn alle handicarts nu weer 100% operationeel. Nadat de baan weer beschikbaar was werden de handicarts intensiever gebruikt.

Met de aanwas het afgelopen jaar van 28 leden die een handicartpas hebben aangevraagd hebben nu 281 leden van de HGC een handicartpas.   

De HGC is voornemens om in het voorjaar van 2021 drie extra handicarts te laten rijden. Budgettair is daar ruimte voor, op dit moment wordt gekeken waar deze extra handicarts kunnen staan, de ruimte is beperkt en aanpassingen in de loods zijn noodzakelijk.

 

Het afgelopen jaar was er geen mogelijkheid om de traditionele handicart wedstrijd te houden. Dat is jammer omdat de gelden die dat opbrengt helpen om de Stichting Handicart gezond te houden. Een financieel gezonde Stichting Handicart is belangrijk om de missie van de stichting te realiseren: De missie van Stichting Handicart is mobiliteit te verschaffen aan mindervalide golfers om hen daarmee in staat te stellen het golfspel te blijven beoefenen. Daarmee geeft de stichting deze groep golfers de mogelijkheid zowel lichamelijk als ook geestelijk actief te blijven.

De WECO heeft besloten om de TGIO wedstrijd van 31 oktober a.s. in het teken te houden van de handicarts. Een geweldig initiatief. Uiteraard wordt het een leuke dag en zijn er weer prijsjes te winnen. Reserveer deze leuke wedstrijd in uw agenda en steun zo de golfers die afhankelijk zijn van een handicart. Wilt u op een andere manier de stichting handicart steunen dan kunt u natuurlijk ook donateur worden. Giften zijn altijd zeer welkom. Wees solidair met onze golfers en steun de Stichting, wellicht wilt u op termijn zelf ook gebruik maken van een handicart.

Voor informatie kunt u mij bereiken op 06-57680118 of via mail hansdewekker1950@gmail.com.

Ik wil de gebruikers van de handicarts vragen om na gebruik van de handicart deze netjes te stallen en te zorgen dat de oplader correct wordt aangesloten zodat de volgende gebruiker er met plezier weer gebruik van kan maken. Gelukkig gaat dat in de meeste gevallen goed.

Clubconsul Stichting Handicart,

Hans de Wekker



Terug naar het overzicht