Matchplay kampioenschappen 2020

Datum : 21-07-2020

Na een paar maanden zonder golf is het gelukkig nu weer mogelijk om wedstrijden te organiseren en konden dan ook de Matchplay Kampioenschappen doorgaan. Natuurlijk met inachtneming van de Corona-regels.

Het eerste weekend stond vooral in het teken van de voorrondes Senioren en Heren Algemeen. Door het grote aantal inschrijvingen bij de Senioren Heren moesten sommigen zelfs op zaterdag 11 juli jl. 2 rondes spelen. Maar ook het aantal aanmeldingen van de Dames Senioren was dit jaar beduidend hoger. Beide dagen was de starter natuurlijk onze Niek van Rest en verzorgde hij de toss op gepaste afstand met zijn verrassende munten. Onder heerlijke weersomstandigheden kon er lekker gegolfd worden en waren er ook weer onverwachte uitslagen.

Tijdens het tweede en tevens finale weekend was het ondanks de voorspellingen weer heel zonnig en werd er op de in zeer goede conditie verkerende baan en wederom met starter Niek op het scherpst van de snede om de diverse titels van het Matchplay Kampioenschap 2020 gestreden.

Voor het 2e opeenvolgende jaar werden Monique van Bijsterveldt bij de Dames Algemeen en Antonella Meijerink bij de Dames Senioren de clubkampioenen. Runner up bij de Dames Algemeen was Astrid Bloemen en bij de Dames Senioren Els Hillen.

Bij de heren was het lang spannend. Na een kopie van de finale van vorig jaar, wist ook Stan Verlaan zijn titel bij het Matchplay Kampioenschap Heren Algemeen te prolongeren met als runner up Douwe Link. Bij de Heren Senioren werd Frank Duivenvoorden Matchplay Kampioen met als runner up Frank Willemse.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Op een gezellig en vol terras werden onze Matchplay Kampioenen door onze WeCo voorzitster Yulin Tjan toegesproken en Corona-proof gehuldigd.

Wij bedanken iedereen die heeft bijgedragen deze dagen soepel en fijn te laten verlopen: onze greenkeepers, onze restaurantmedewerkers die ook in alle vroegte al aanwezig waren, starter Niek van Rest, referees Albert Meijerink, Wouter de Vries en René Schoone en onze fotograaf Remco Meijer.

Traditioneel werd er op zondag 19 juli ook de Tegen Par wedstrijd gehouden voor de reeds uitgeschakelde Matchplay Kampioenschap deelneemsters/-nemers. Eerste werd Erik Commandeur met + 5 (41 stablefordpunten), 2e werd  Gerty van den Berg met +1 en 3e was Richard de Jong met eveneens +1.

Vergeet niet in te schrijven voor de Strokeplay Kampioenschappen 2020 (sluitingsdatum: 14 augustus voor de Senioren en 21 augustus voor de categorie Algemeen):

Zaterdag 29 augustus 2020                         1e ronde Senioren Heren en Dames

Zondag 30 augustus 2020                            2e ronde Senioren Heren en Dames

Zaterdag 5 september 2020                         1e en 2e ronde Algemeen Dames en Heren

Zondag  6 september 2020, na cut              Finale 3e ronde Senioren- en Algemeen Dames en Heren   De WeCo