Tweede Haarlemmermeers Senioren Open groot succes!

Datum : 15-06-2018

Op donderdag 7 juni jl. werd voor de tweede maal op de Haarlemmermeersche Golfclub het Senior Open georganiseerd. Veel deelnemers van vorig jaar, maar ook een aantal nieuwe prominente gezichten, hadden zich opgegeven voor deze wedstrijd. De deelnemers werden gastvrij ontvangen met allerlei lekkers waarna er enthousiast gebruik werd gemaakt van de uitgereikte driving range kaartjes. 'Oude' spieren moeten zorgvuldig worden opgewarmd, dat bleek maar weer. Onder prachtige weersomstandigheden verschenen uiteindelijk 46 heren en 23 dames aan de start. In flights van drie werd d.m.v een gunshot start iedereen tegelijk de baan in gestuurd voor een 18 holes bruto strokeplay wedstrijd. In de baan professioneel gevolgd door onze 'eigen' referees die gelukkig nauwelijks in actie hoefden te komen. De slogan van de wedstrijd 'Samen presteren, samen genieten' was op deze dag volledig van toepassing. Behalve een uitstekende sfeer, waren er ook tal van mooie scores.

Bij de dames bleek naast goed golfen ook de local knowledge van groot belang. De drie eerste plekken waren voor leden van de Haarlemmermeersche. Joke Greve (83 slagen), Colette van Orden (84 slagen) en Ineke van den Dries (85 slagen) waren de winnaressen en mochten als eersten cadeaus van de indrukwekkende prijzentafel in ontvangst nemen. Super Senior 65+ werd in deze categorie Nora Smit (89 slagen).

Bij de heren was met name de score van de winnaar opvallend. Don Wedman speelde de baan in 72 slagen! Een imponerende ronde. Guus Schuijt (77 slagen) en onze eigen 'junior senior' Rick Tol (77 slagen) werden respectievelijk tweede en derde. Beste Super Senior 65+ werd bij de heren Rolf Esser (80 slagen). Na afloop werd het hele gezelschap onthaald op een heerlijke barbecue die muzikaal werd omlijst door DJ Strijkplank. Muziek uit de jeugd van de deelnemers zorgde er voor dat de dansvloer al snel druk bezet was. Opvallend was dat veel senioren naast soepel golfen ook op dit gebied de heupen nog als vanouds in de strijd konden gooien. Het bleef nog lang gezellig op het terras! Een van de deelnemers liet in een dankmail aan de wedstrijdleiding weten: ”De Haarlemmermeersche heeft zich met een strakke, goed geoliede organisatie van zijn beste kant laten zien”. Een stimulans om ook volgend jaar deze bijzondere wedstrijd weer te organiseren.



Terug naar het overzicht