Finale Pin High WeCo klassementswedstrijden 2019

Datum : 08-10-2019

Na dagenlang regen, was het zaterdag 5 oktober 2019, de dag van de finale van de Pin High WeCo Klassementswedstrijden, droog en zelfs heerlijk golfweer.

Om 11.00 uur ging alle deelnemers gelijk van start op de lus Leeghwater/Cruquius. Tijdens de wedstrijd werden de spelers verrast met een warm saucijzenbroodje en een flesje frisdrank. Na een vlot verloop en een drankje bij binnenkomst werd na het voorgerecht, waaronder heerlijke patés, rauwkostsalade en een glaasje met gerookte eend en rauwe ham, begonnen met de feestelijke prijsuitreiking. Dat het spannend zou worden was duidelijk omdat voor alle klassementen de 5 beste scores tot nu toe voor 60% meetelden en hierbij de score van de finale voor 100% werd opgeteld.

De grote winnaar van het algemene klassement is Frank Duivenvoorden die uit handen van de winnaar van 2018, Janthijn Siebert, het golfarrangement in Hotel du Golf de Deauville en een fles champagne in ontvangst mocht nemen. De 2e prijs was voor Hans van Bijsterveldt. Hij kreeg een dinerbon, gesponsord door het Hof van Heemstede en een fles wijn. Derde werd Stephan Tenty. Hij ontving een dozijn Pin High golfballen en een fles wijn. Voor de 1e prijswinnaars van het stroke- en stableford klassement waren er vouchers van € 100,00 van Pin High. Voor de 2e prijswinnaars een dinerbon van het Hof van Heemstede en voor de 3e prijswinnaars een dozijn Pin High golfballen. Alle prijzen gingen natuurlijk ook vergezeld van een heerlijke fles wijn. Het birdie klassement werd bij de dames gewonnen door Yulin Tjan met 4 birdies en bij de heren door Stan Verlaan met 14 birdies.  Yulin ontving een glazen birdie en Stan Verlaan zal deze later van ons krijgen.    

Het hele seizoen zijn alle dagprijzen door Pin High met golfballen gesponsord en met handdoekjes en markers door Siebert & Becker Advocaten en Fiscalisten.

Na de prijsuitreiking heeft iedereen verder van het heerlijke Herfstbuffet met o.a. hazenpeper, puree, kip/kerrie, rijst, spruitjes en doperwten en het  dessert Omelette Siberiënne kunnen genieten. Tot slot onze dank aan de keukenbrigade, die alles weer tot de puntjes verzorgd heeft en onze trouwe referees Albert en René voor een goed verloop van de wedstrijd.

Daguitslag:

Netto Klassement                                          Stableford klassement                 Beste Bruto

1 Martijn MackKenzie (69)                               1 Jan van Leeuwen (35)                   Stephan Tenty (75)

2 Stephan Tenty (70)                                       2 Sonja Heijs (34)

3 Hans van Bijsterveldt (70)                              3 Guus Bauer (34)  

Neary:

Hole 3 Leeghwater                                           Joep van der Winden

Hole 8 Cruquius                                               Janthijn Siebert  

Totaal klassement per categorie:

Netto klassement                                          Stableford klassement

1 Frank Duivenvoorden (53.8)                           1 Jan van Leeuwen (57.2)

2 Hans van Bijsterveldt (46.4)                           2 Marcel Goes (48.0)

3 Stephan Tenty (37.6)                                    3 Ellen van den Berg (47.0)      

Totaal Algemeen klassement op basis van stableford:

1 Frank Duivenvoorden (43.8)

2 Hans van Bijsterveldt (40.4)

3 Stephan Tenty (31.0)  

Birdie klassement:

Dames                  Yulin Tjan              4

Heren                    Stan Verlaan        14

Klik hier voor de foto's


Terug naar het overzicht