Uitslagen 1ste PinHigh Weco klassementwedstrijden

Datum : 17-05-2018

UITSLAGEN 1STE PINHIGH WECO KLASSEMENTWEDSTRIJD

 

WINST 1E PINHIGH WECO KLASSEMENTWEDSTRIJD VOOR RICHARD BREURKES, INGRID MAESSEN EN STAN VERLAAN

 

Onder geweldige omstandigheden is afgelopen zaterdag de 1e PinHigh Weco Klassement wedstrijd gespeeld. Ruim 66 deelnemers hebben kunnen strijden voor de klassementen binnen de twee verschillende handicapcategorieën. De wedstrijden zijn toegankelijk voor alle leden. Hieronder de uitslagen van zaterdag 12 mei jl. Tevens nog wat meer uitleg over de wedstrijdvorm. Komende zaterdag middag 19 mei staat alweer de 2e wedstrijd op het programma! Inschrijven kan op de site tot komende woensdag 16 mei 18.00 uur. Er zijn nog slechts enkele startplaatsen beschikbaar. Dus wees snel!!

NETTO STROKEPLAY WEDSTRIJD HANDICAP +9--14,9  

Op vele verzoek is de hoofdspelvorm voor deze handicapcategorie netto strokeplay. Uiteraard doen alle spelers mee voor de hoofdprijs op basis van hun stableford score. Deze week behaalde de top 5 mooie scores. Op de vijfde plaats Janthijn Siebert met netto 73 slagen. Tineke ten Velden werd vierde met eveneens 73 slagen, maar een betere laatste 9. John Leuven werd derde met ook 73, maar had een nog betere laatste 9. Stan Verlaan speelde netto 1 onder de baan (72) en werd daarmee 2e, aangezien Richard Breurkes de dagwinnaar werd met een netto score van 71!  

STABLEFORDWEDSTRIJD HANDICAP 15-36

Ook bij deze categorie een mooi deelnemersveld. Anneke Volgers behaalde de 5e plaats met 35 stablefordpunten. Zij bleef Marcel Goes en Caroline Damwijk voor die dezelfde score haalden maar een mindere laatste 9 hadden. Bert van Vliet werd 4e met 36 stablefordpunten. Dezelfde score was voor Guus Bauer die daarmee 3e werd. Het was echter Ben de Bree die aan 36 stablefordpunten een 2e plaats heeft overgehouden. Hij haalde namelijk 20 punten op de laatste 9! De overwinning ging echter overduidelijk naar Ingrid Maessen met maar liefst 38 stablefordpunten haar handicap verlaagde! 

BRUTO DAGWINNAAR STAN VERLAAN

Ruim 22 single handicappers leveren natuurlijk ook hun bruto score in. Leeghwater-Lijnden kent bruto 73 slagen als uitgangspunt. Op de vijfde plaats eindigde Hans van Bijsterveldt met een score van +7 (80). De vierde plaats was voor John Leuven met +6 (79). De derde plaats voor Leandro Tol met een score van +5 (78). Raymond Hofer liep een prima ronde met een score van +3 (76) Stan Verlaan was echter met dezelfde score van +3 de dagwinnaar vanwege zijn betere laatste 9.

NEARY'S EN LONGEST DRIVE IN HANDEN VAN DE STABLEFORD SPELERS!

Uiteraard zijn er weer extra dagprijzen voor de neary's en de longest drive voor Heren en Dames. Vanwege de luswisseling had de laatste flight van het Stablefordklassement bedacht de bordjes mee te nemen. De strokeplayspelers hebben dus deze keer niet mee kunnen doen. Komende week komt dit goed! Een speciale vermelding is voor Ben de Bree. Hij scoorde namelijk een neary welke per abuis ten onrechte is toegekend aan Marcel Goes. Ben.... je hebt hem verdiend en uiteindelijk is de fles wijn aan hem uitgereikt. De andere neary was voor Elly Westgeest. De longest drive voor de dames op 9 lijnden van was Caroline Damwijk. Bij de Heren sloeg Nick Boots een geweldige drive.

GROOT ENTHOUSIASME VOOR PINHIGH WECO KLASSEMENT WEDSTRIJD  "READY GOLF"

We stevenen af op volle wedstrijden. Ruim 80 deelnemers is natuurlijk top, gezellig en goed voor onze vereniging. Dit betekent echter wel dat we op basis van de huidige starttijden (1,5 uur) en de dubbele teestart in 4 ballen moeten gaan spelen.  Dit is geen enkel probleem, maar dan moeten we dus wel spelen conform het Ready Golf principe. Hieronder meer informatie hierover! De referees en marshals zullen de doorstroming in de baan controleren en handhaven! Voor een normale ronde in een 4 bal staat maximaal 4,5 uur. 

READY GOLF  

Golf is een heerlijke sport! Natuurlijk moet golf wel in een aanvaardbaar tempo worden gespeeld. Fast- en Slow play kan irritaties opleveren voor andere spelers. Bij een wedstrijd is het nog belangrijker dat er een goede doorstroming blijft in de baan. Hoe spelen we conform Ready Golf? Wat tips! Niet de speler die de eer heeft slaat als eerste af, maar de speler die als eerste klaar is om te slaan.Als er in de verte nog een flight staat kunnen golfers die minder ver slaan alvast afslaan, daarna pas de longhitters.Eerst je eigen bal slaan als je medespeler verderop naar een bal moet zoeken, dan pas helpen zoeken als dat nog nodig is.Putten als je medespeler nog bezig is met het aanharken van een greenside bunker, ook al ligt de bal van je medespeler nog verder weg van de hole dan jouw bal.Op de green alvast je voorbereiding qua lijn etc.. treffen als je nog niet aan de beurt bent. Uiteraard zonder je medespelers te hinderen en of af te leiden.Bij een zeer korte putt meteen uitholen en niet eerst weer de bal marken en wachten totdat de medespeler heeft geput.Bij een afzwaaier altijd een provisionele bal slaan. Maximaal 5 minuten zoeken (2019 maximaal 3 minuten!) niet gevonden dan verder met Provisionele bal.Bij stableford wedstrijd de bal oppakken, wanneer je bij een hole niet meer kunt scoren. Veel plezier!

PRACHTIGE HOOFDPRIJS VOOR PINHIGH WECO KLASSEMENT WINNAAR 2018!

Volgende week maken we tijdens de prijsuitreiking bekend welke Hoofdprijs er dit jaar zal zijn. Deze wordt gewonnen door de winnaar van het Algemene Klassement ! Het betreft een golfreis inclusief hotel, vlucht en greenfees gesponsord door PinHigh Golfreizen! Tevens hebben we voor de finalewedstrijd een spaarpotje voor live muziek,  drank en hapjes. Vandaar de extra euro aan inschrijfgeld. Ook dit jaar worden de klassementen weer automatisch bijgehouden binnen het klassementensysteem van Maarten Taekema. Voor alle klassementen geldt dat de beste 5 wedstrijdscores voor 60% meetellen als finale uitgangspositie. Daarbij komt dus de score op de finaledag. Diegene die dan bij elkaar opgeteld de meeste punten heeft is de Algemene winnaar. Iedere deelnemer speelt voor het Algemeen Klassement mee op basis van de stableforduitslagen. Daarnaast bepaalt de actuele handicap op de wedstrijddagvoor welke categorie klassement men speelt. Er is dus een Netto klassement, stablefordklassement, Algemeen stablefordklassement en voor de lage handicappers een bruto klassement.

 



Terug naar het overzicht