Oranjebitter en Paaswedstrijd

Datum : 01-05-2019

Paaswedstrijd op 22 april j.l.

Na een jaar geen Paaswedstrijd georganiseerd te hebben, stond dit jaar op 2e Paasdag toch weer een Paaswedstrijd op het programma. Met heerlijk zonnig weer werden alle 59 deelnemers vanaf half 11 ontvangen met een Paasbrunch buffet. Door het heerlijke weer tijdens het Paasweekeinde was het enorm druk op de club (1e Maanbeker Jeugd & diverse enthousiaste leden, die op hun vrije dag genoten van een rondje golf op onze mooie baan) en leek de Paasbrunch een beetje ‘onder te sneeuwen’ (waar we volgende keer zeker op zullen letten!).

Vanaf 12:00 uur speelden we de Paaswedstrijd als Greensome-koppels, waarbij door iedereen werd afgeslagen vanaf de rode tees. Veel heren moesten hierdoor hun gameplan ietwat aanpassen, maar daardoor werd het zeker een verrassende wedstrijd, waarbij de doorstroomsnelheid uiteindelijk zeer acceptabel was.

De neary op hole 3 van Leeghwater werd gewonnen door Katinka Wijnands en op hole 8 van Lijnden door Tom Fris.

Doordat haar Greensome partner zich helaas op het allerlaatste moment moest terugtrekken, wierpen Henriëtte van Veen haar flightgenoten, Marijke Tholens & Tilly de Wilde, zich spontaan op om buiten mededinging met zijn 3-en een team te vormen. Samen scoorden zij 48 punten en de WECO beloonde deze spontane actie en goede score met een golfbal met het logo van de HGC.

Op de eerste plaats eindigden, met 38 punten: Yvonne Arnold en Isabella Vijverberg, de tweede plaats was voor: Pien & Peter Kaars Sijpestein met 37 punten en derde werden Tom & Fanny Fris met 35 punten.

Het was weer een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar!

Yulin Tjan & Jos Schrama

Klik hier voor de foto's van beide wedstrijden : https://www.hgcgolf.nl/vereniging/fotogalerij/item/29/paaswedstrijd-en-oranjebitter

Oranjebitter 27 april

Koningsdag viel dit jaar midden in de vakantie misschien waren er daardoor minder inschrijvingen dan gebruikelijk. In aanloop naar deze gezellige scramble waren er ook aardig wat afmeldingen, zelfs nog op de wedstrijddag zodat de wedstrijdleiding aardig heeft moeten aanpassen. Maar er waren gezellige in Oranje geklede deelnemers die het mindere weer getrotseerd hebben om een zo laag mogelijke score neer te zetten. Bij de koffie was een heerlijke Oranje tompouce en in de middag kon er geproost worden op de Koning met Oranjebitter, dat werd rondgebracht door Marcel Koenders en Bonita. Bij binnenkomst gezellig een drankje waarna de prijsuitreiking gehouden werd.  

De beste score van de dag was 55 slagen netto dat door 4 teams gepresteerd werd maar een 5 –bal wint boven een 6-bal en bij gelijke scores worden de scores op de laatste 9-6-3-1 holes ook nog bekeken.  

1e prijs was voor het team met Edward van Veen, Mike Waters, Herbert Scheers, Jan Eckhard en Eric Hendrikx.

2e prijs voor het team met Marjolein van der Wim, Ria Martijn, Willemien Box, Paul Weijers en Richard Breurkes.

3e prijs voor het team met Ineke van den Dries, Arianne Lansdorp,Emmy en Piet van Hoek, Jaap Burgers en Erik Trommelen.

Alle prijswinnaars kregen een waardebon van de shop. Neary’s waren voor Gwen Verhoeven op hole 3 en Hans van Amsterdam op hole 17.  

Deze Koningsdag werd afgesloten met een fantastisch mooi, luxe koud buffet.  

Deze week starten de inloopwedstrijden van de ZomerAvondCompetities op maandag (hcp 18,5 – 54,0), woensdag (hcp +9,9 – 18,4) en donderdag (alle hcp’s) en binnenkort zijn er de eerste WECO Pin High Klassementswedstrijden op 11 en 18 mei. Zondag 26 mei wordt de 1e ronde van het Mixed Foursome Kampioenschap gespeeld.  

De WECO hoopt dat er veel deelnemers zullen zijn.  

Bonita en Karin WECO  



Terug naar het overzicht